Ensamma tillsammans

+ 2 grader, snö och lätt duggregn. Klockan är nio på kvällen och Strømmen är så öde det någonsin blir. Det är en munter skara människor som samlats på perrongen med det enda gemensamma målet att åka tåg.

En kille sticker ut lite. Vad jag menar då är att han inte stirrar planlöst på en fläck vid horisonten och drömmer sig bort. Istället gräver han runt i den blaskiga snön och kramar en stor snöboll. Så tittar han upp och möter min blick.

"Man måste ju hålla sig sysselsatt" hälsar han.
"5 spänn på att du inte träffar" utmanar jag.

Så startade konversationen mellan två ensamma människor en mörk kväll. Jag frågar om det är okej att jag sätter mig bredvid honom och pratar. Vi snackar mest om ingenting men det är skönt att slippa bry sig. Tåget rullar snart in i Oslo och det visar sig att vi ska med samma buss. Vi följs åt och fortsätter den tomma konversationen, utan att egentligen titta på varandra. Så kommer min hållplats och jag kliver av. Vi önskar varandra lycka i livet och skiljs åt.

Kommentarer
Postat av: Mari

Såna möten gillar jag - inga förväntningar, inga förhoppningar, inga löften - bara vara o bara prata om inget!

2008-12-18 @ 12:54:12
URL: http://newht.blogspot.com
Postat av: Anna

Det är så härligt när man träffar folk sådär! Ingen stress eller press, det bara klickar och sen kan man säga tack och adjö och det var det viktigaste mötet man upplevt på länge. Heja såna människor!

2008-12-18 @ 13:10:11
URL: http://thekattmat.blogg.se/
Postat av: Isabella

Fin blogg :)

2008-12-19 @ 18:06:37
URL: http://bellih.se
Postat av: ullrika

dom här pusselbitarna är såå bra. de där himmelsbitarna som är skitsvåra att hitta men som är apselut nödvändiga för att pusslet ska bli klart!

2008-12-20 @ 22:34:39
URL: http://akirllu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0