Bättre än Se & Hör

Sitter hos frisören i ett av de där monsterlånga besöken. Färgen har suttit i dryga timman och jag börjar tröttna. Nickar till när frisören ser mig. Hon frågar plikttroget om jag vill ha några fler tidingar men jag nekar. Mer skvaller och min hjärna lägger antagligen ned permanent.

Då plötsligt lyser hon upp och smiter iväg. I nästa sekund dimper den sötaste lillaste ludnaste gosunge jag sett på länge. En 12-veckors hundvalp tittar upp från mitt knä. Hon förklarar att den är precis nyinköpt och får därför tillbringa dagarna med henne på salongen. Och jag... jag klagar verkligen inte.Nu tycker jag alla salonger borde följa efter och skrota de där svallerblaskorna. Det hetaste just nu, är hundvalpar. Så det då. Här i stora stade Oslo i landet inte så långt bort.

Och håret? Ja det blev fantastiskt som vanligt.


Välkommen hem

Kommer hem från jobbet och möter Amanda. Vi pratar om ditt och datt innan hon ler sött och säger:

"Gå nu in på ditt rum och spela lite musik nu. Gärna högt. Väldigt högt."
"Ska du ha sex?"
"Presens Hanna"
"Ligger han redan i din säng?"
"Jepp"


Och nu när jag tänker efter tror jag inte han hade kunnat ta sig därifrån om han ens ville.

Pest och kolera på samma gång

Just nu är min kropp intagen av två främmande känslor jag inte vill ha.

För det första är det en gutta svartsjuka. Uuuuusch. Tänk att ett par meningar vid fel tillfälle kan sätta sig så. Jag hatar det. Jag är inte en svarsjuk människa. Jag har kommit förbi sånt, över sånt, slutat med sånna dumheter. Trodde jag.

Nu måste det väck, bort, försvinna illa kvickt. Detta FÅR inte finnas. Det är fel på fler sätt än jag ens orkar räkna upp.
(förslag på hur detta magiskt skulle gå till tas så klart alltid tacksamt emot!)

För det andra har stressen och pressen på jobbet kommit mig under skinnet. Har känt mig grinig och snarstucken i flera dagar. Också något jag är medveten om och definitivt inte vill ha som egenskap, men likt förbannat går det inte bort. Som tur var kom Amanda hem på en surprise-visit flera dagar i förväg, och bara hennes blotta närvaro löser upp sådana problem. Tillsammans kan vi skratta högt och rått. Och framför allt äkta.

I morgon ska jag vakna upp, och vara glad, avslappnad och chill. Go with the flow. Jag ska vara mister cool.

Är jag redan på Mallis?

Jag är uppriktigt förvirrad. Det är så satans varmt här att det knappt går att andas. Hela sängen skvalpar av mitt eget svett och trots söndagens tidiga morgontimma har jag inget alternativ än att stiga upp. Risken finns annars att jag drunkar av det ganska luktlösa men ändå obehagliga svettet.

Kollar ut och ser att termometern visar 43 grader i solen redan, dagen spås bli en av sommarens varmaste.
Alla fönster står på vid gavel men det hjälper föga eftersom det inte ens går en lätt bris.

Försöker mig fåfängt på en kall dusch men utan framgång. Tydligen har vi slut på kallvatten?! Fortsätter mitt klibbiga svettiga vankande i lägenheten och fryser isbitar i manisk takt.

Inser att jag måste omfamna vädret, inte kämpa mot det. Plockar därför fram boken, filten, bikinin och sätter kurs mot lite morgonsolning vid ån. När solen bländar mig tänker jag att det känns som att jag är utomlands. Och kommer på att jag faktiskt är det...

Fast i Norge. Inte Spanien.

Hanna = experten på flyttning

Igår påbörjade jobbet sin flytt till de nya stora underbara lokalerna.
Jag hade ställt upp som frivillig att hjälpa till med detta. Jag var visst den enda frivilliga tjejen och var givetvis tvungen att bevisa mig själv då. Så jag bar lådor. Och stolar. Och bord, datorer, skärmar, skåp och gud vet vad.

Vid ett tillfälle fann jag mig släpandes på ett kassaskåp.

Vi började direkt efter ordinarie jobbdagens slut, och höll på långt in i natten. Kring ett-snåret var mina fötter slut, mina kläder genomblöta med svett och tårarna på väg av ren utmattning.

Om jag har träningsvärk idag? Oh ja.
Om jag tjänade big bucks igår? Oh ja.
Om vi har olidligt mycket kvar att göra i morgon. Ooooh ja.

Hej insåg just

Om en vecka sitter jag på planet till Mallorca.

Shit vad hände?! När gick tiden så fort?

Jag är inte redo!!!!

resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber. resfeber.

Får jag lov att tro på Gud?

Det finns två saker man inte ska diskutera med vänner:
Politik. Och religion.


Har en vän som är väldigt kristen. Genom ett uttalande under middagen kom det fram att han tog mig som ateist. Det kan jag köpa, det är det säkert många som gör. Jag påpekade detta och lät meddela att jag faktiskt är kristen.

Här vet jag inte vad jag väntade mig. Kanske ett leende, ett gillande uttalande. Kanske något uppmuntrande eller en känsla av gemenskap. Istället får jag tvekan. Och vad jag faktiskt skulle kalla förnekelse.

Han kan inte ta mig för en kristen. Det blev liksom aldrig godkännt. Det finns tydligen något hos mig som han inte kan sätta ihop med min tro på Gud. Jag vet inte hur jag ska tackla detta, hur konfronterar man något sådant? Vad är det hos mig som gör att jag inte har lov att tillhöra kristendomen?

Okej jag har sex innan äktenskap.
Okej jag dricker gärna och ofta.
Okej jag svär vid tillfälle.
Okej jag har snattat någon gång i mitt liv, jag har ljugit, varit lat, avundsjuk, småaktig, hämdlysten och en mängd andra synder. Men så är jag ju också människa.


I mitt sinne är min kärlek, tacksamhet, tilltro, samvete, och geniuna tro i människan långt viktigare. Det är grunden i min religion, det är budskapet från min Gud.Kan ni kära läsare förklara för mig varför det gör mig till en sämre kristen?

Ja men hur gick det?!

Har ju glömt att berätta hur det gick med invägningen...

Jag var ute och sprang, varje dag i en hel månad. Fick göra ett kort uppehåll på 4 dagar på grund av en skadad häl, men annars var jag banne mig ute var endaste dag! 30 minuter åt gången. Jag räknade på det och insåg att jag sprungit mer än 10 mil. Det mina vänner, är sinnessjukt.

Hade aldrig i min vildaste fantasi trott att jag skulle kunna klara det. Ni förstår, jag är en sådan som ständigt missade skolgymnastiken. En sådan som jämfört jogging med vår tids skärseld. En såndär lat jävel som helt enkelt kunde se ett liv utan joggingskor.

Fram till nu såklart! Nu är jag inte rädd längre. Nu vet jag att jag kan.

För att komma till poängen... Slutvikten blev + ett hekto. Lite mindre fett visserligen, men vad lär vi oss av det här!? Löpning för att gå ned i vikt = sjukt överskattat. Men löpning rent generellt för att må bra, det är en ekvation jag får ihop.

Är man envis som en åsna...

Så går man ut och springer ändå!

Den svåraste biten var ju redan i hamn - att ladda mentalt. Själva löpningen är faktiskt sekundär. Därför kunde man för en timme sedan skåda en Hanna som med ilfart avverkade slingan längs med sjön, i fullkomligt hällregn.


Sedan ser man ut så här:Trött, dubbelvikt av håll, blöt, lycklig och jävligt stolt.

Murphus lag

Jag svär... så fort jag bara tänkte tanken på att gå ut och springa, så började det ösregna.

Sollr folks! Ska sluta med sånna dumheter.

Bad bad

Har en dejt ikväll.
Bara att vistas i samma rum som killen, innebär problem. Jag vet detta mycket väl.
Att umgås med honom är att be om drama.

Kanske det som gör det så oemotståndligt?

Mamma: "Nej men Hanna... verkligen?"
Amanda: "Jag är noll förvånad. Det kommer gå åt helvete, det vet du väl?"
Alla andra: "Vi kommer inte tycka synd om dig"

Jaja.

God morgon, god middag, god kväll

Äntligen hemma från en festlig midsommarkväll. Är mycket nöjd med att vi fick in både sill, färskpotatis, jordgubbar, midsommarstång med tillhörande dans, nubbe, taxi-strul, fylla, drama, regn, solsken, spyor, norrmän och allt annat som hör midsommar till. Allt i en lätt modifierad version. (nubbe på mango-vodka fungerade helt utmärkt! Och tvättstället blev en bra stång med lite pynt...)

Men nu ska jag tillsammans med mina sju sorters blommor gå och lägga mig. Vet inte om det fortfarande tekniskt sett räknas som midsommarnatten, men det är ju värt ett försök. Om inte annat så är det viktigt med traditioner!

Dagens dubbelnamnOle-Johnny
Jag älskar norrmän. Norrmän älskar dubbelnamn.

Bubblare: Arne-Magnus, Tor-Magnus, Kjell-Magne, Per-Gunnar

Självmuta

FÖRST går jag ut och springer, SEDAN får jag se på Desperate Housewives.

FÖRST SPRINGA!

Ironi

Får en kommentar på mitt PMS-inlägg.Kul att folk orkar läsa mitt trams innan de lämnar avtryck.
Verkligen.

Jo

Pratar med min kära moder på telefonen.

"Det var väldigt vad lite jag hört om Kina på den senaste tiden. Om att resa jorden runt och allt det där. Hur går det med det?"
"Ja du mamma.... Jag blir nog kvar här ett tag."


Tänka sig. Redan 9 månader i Oslo.
Tiden flyger. Jag stormtrivs.

Sorry Darling

Amanda, baby darling.
I have a confession.

Det var jag som åt upp alla dina Chocolate Chip Cookies!

Ingen inbrottstjuv.
Inget troll.
Och faktiskt inte heller tomten.

Det var jag. Besatt av ett PMS monster. Så egentligen inte jag.

Fast jo. Det var jag.
FÖRLÅT!!

PMS is a bitch

Hehe varför är det mest synd om mig i hela världen varje gång jag har pms?

Märkte det redan igår när jag var hos kollegan, men trots detta kunde jag inte förmå mig till att gå när jag borde. Istället förvandlades jag till ett kramsjukt uppmärksamhetsmonster som bara kunde ett ord: Me, me, me!

Lite ångest över det idag.

Annars är det skönt att det är söndag, vilket betyder att jag hittils kunnat pendla mellan säng, dusch och TV:n och bete mig precis hur svinigt jag vill eftersom ingen finns i närheten och kan bli förolämpad.

Eller ja. Vi har ju telefon, sms, internet och det ökända fejsbook såklart!

...


"Jag tycker om dig"
"Jeg er glad i deg også"I've done 102 out of 132 stupid things

Level 1
(x) Smoked A Cigarette
(x) Smoked A Cigar
(x) Kissed A Member Of The Same Sex
(x) Drank Alcohol
So far: 4

Level 2
(x) Are / Been In Love
(x) Been Dumped
(x) Shoplifted
(x) Been Fired
(x) Been In A Fist Fight
So far: 9


Level 4
(x) Had A Crush On An Older Person
(x) Skipped School
(x) Slept With A classmate
( ) Seen Someone / Something Die
So far: 12

Level 5
(x) Had / Have A Crush On One Of Your Facebook Friends
( ) Been To Paris
(x) Been To Spain
(x) Been On A Plane
(x) Thrown Up From Drinking
So far: 16

Level 6
(x) Eaten Sushi
( ) Been Snowboarding
( ) Met Someone BECAUSE Of Facebook
( ) Been in a Mosh Pit
So far: 17

Level 7
( ) Been In An Abusive Relationship
(x) Taken Pain Killers (Tylenol counts)
(x) Love/loved Someone Who You Cant Have
(x) Laid On Your Back And Watched Cloud Shapes Go By
(x) Made A Snow Angel
So far: 21

Level 8
( ) Had A Tea Party
(x) Flown A Kite
(x) Built A Sand Castle
( ) Gone mudding (offroading)
(x) Played Dress Up
So far: 24

Level 9
(x) Jumped Into A Pile Of Leaves
(x) Gone Sledging
(x) Cheated While Playing A Game
(x) Been Lonely
(x) Fallen Asleep At Work / School
So far: 29

Level 10
(x) Watched The Sun Set
( ) Felt An Earthquake
( ) Killed A Snake
So far: 30

Level 11
(x) Been Tickled
( ) Been Robbed / Vandalized
(x) Been cheated on
(x) Been Misunderstood.
So far: 33


Level 12
(x) Won A Contest
( ) Been Suspended From School
( ) Had Detention.
( ) Been In A Car / Motorcycle Accident
So far: 34

Level 13
(x) Had / Have Braces
(x) Eaten a whole pint of ice cream in one night
(x) Danced in the moonlight
So far: 37

Level 14
(x) Hated The Way You Look
(x) Witnessed A Crime
(x) Pole Danced
(x) Questioned Your Heart
(x) Been obsessed with post-it-notes
So far: 42

Level 15
(x) Squished Barefoot Through The Mud
(x) Been Lost
(x) Been To The Opposite Side Of The World.
(x) Swam In The Ocean
(x) Felt Like You Were Dying
So far: 47

Level 16
(x) Cried Yourself To Sleep
(x) Played Cops And Robbers
(x) Recently Colored With Crayons / Colored Pencils / Markers
(x) Sang Karaoke
(x) Paid For A Meal With Only Coins
So far: 52

Level 17
(x) Done Something You Told Yourself You Wouldn't
(x) Made Prank Phone Calls
(x) Laughed Until Some Kind Of Beverage Came Out Of Your Nose
(x) Kissed In The Rain
So far: 56

Level 18
( ) Written A Letter To Santa Claus
(x) Watched The Sun Set/ sun rise With Someone You Care/Cared About
(x) Blown Bubbles
(x) Made A Bonfire On The Beach or anywhere
So far: 59

Level 19
(x) Crashed A Party
(x) Have Traveled More Than 5 Days With A Car Full Of People
(x) Gone Rollerskating / Blading
(x) Had A Wish Come True
( ) Been Humped By A Monkey.
So far: 63

Level 20
(x) Worn Pearls
( ) Jumped Off A Bridge
(x) Screamed "Penis" or "Vagina" -
( ) Swam With Dolphins
So far: 65

Level 22
(x) Got Your Tongue Stuck To A Pole/Freezer/ice Cube
( ) Kissed A Fish
(x) Worn The Opposite Sex's Clothes
(x) Sat On A Roof Top
So far: 68

Level 23
(x) Screamed At The Top Of Your Lungs
(x) Done / Attempted A One-Handed Cartwheel
(x) Talked On The Phone For More Than 6 Hours (in one day)
(x) Recently stayed up for a while talking to someone you care about
So far: 72

Level 24
(x) Picked And Ate An Apple Right Off The Tree
(x) Climbed A Tree
(x) Had/Been In A Tree House
(x) Been scared To Watch Scary Movies Alone
So far: 76

Level 25
(x) Believed In Ghosts
( ) Have had More Then 30 Pairs Of Shoes
( ) Gone Streaking
( ) Visited Jail
So far: 77

Level 26
(x) Played Chicken
(x) Been Pushed into a pool with all your clothes on
(x) Been Told You're Hot By A Complete Stranger
( ) Broken A Bone
(x) Been Easily Amused
So far: 81

Level 27
( ) Caught A Fish Then Ate It Later
(x) Made A Porn Video
(x) Caught A Butterfly
(x) Laughed So Hard You Cried
(x) Cried So Hard You Laughed
So far: 85

Level 28
(x) Mooned/Flashed Someone
(x) Had Someone Moon/Flash You
(x) Cheated On A Test
(x) Forgotten Someone's Name
( ) French Braided Someones Hair
(x) Gone Skinny Dipping
( ) Been Kicked Out Of Your House.
(x) Tried to hurt yourself
So far: 91

Level 29
(x) Rode A Roller Coaster
(x) Went Scuba-Diving/Snorkeling
(x) Had A Cavity
(x) Black-Mailed Someone
( ) Been Black Mailed
So far: 95

Level 31
(x) Been Used
(x) Fell Going Up The Stairs
(x) Licked A Cat
(x) Bitten Someone
(x) Licked Someone
So far: 100

Level 32
( ) Been shot at/or at gunpoint
(x) Had sex in the rain
( ) Flattened someones tires
(x) Rode your car/truck until the gas light came on
( ) Got five dollars or less worth of gas

so far: 102

Jag tycker målgruppsbaserad reklam är tufft

Får ni också upp denna inne på aftonbladet?
Nej tänkte väl det.RSS 2.0