Ögonkramp samt ögongodis

Dagen började med små ryckningar i ögat. När jag stressar och sover för lite får jag knasiga ögonspasmer. För den nyfikna kan jag meddela att det beror på 2 år med fel styrka på linserna. Jag gissade att det berodde på nattens äventyr, sköljde ögonen en extra gång och hoppades det skulle gå över.

I skolan svider det, jag ångar mitt fåfänga beslut att lämna glasögonen hemma. På väg hem lyser solen och smärtan exploderar. Får kramper i ögonen och kan inte öppna dem. Det är en så utsatt och löjlig känsla, mitt på Sydneys trafikerade jag gator står jag och kan inte annat än att knipa ihop ögonen till små små springor.

Skiter i hur dyrt det är med linser, och att de är ganska nya, plockar ut dem och slänger dem på gatan. Ringer Joel och ber honom möta mig med kramar och solglasögon. Vi vacklar hemåt och jag sover i någon timma för att lugna ögonen innan middag.

Får upp gluggarna lagom till Top Model. Älska det programmet. Älskar speciellt Danielle i denna omgången. Drömmen om fotograf dunkar hårdare än någonsin när jag kollar, och det går nästa för mig av alla vackra foton.


image109

Dagen D. Hemresa.

Efter många äventyr fram och tillbaka med flygbolag, en del frustrerade skrik, många svordomar, och nattliga chattar med sofia har vi nu äntligen lyckats boka vår thailandsresa.

Dödsstöten kom inatt kl 1 när jag äntligen bokat och betalat, och Sofia får reda på att hennes resa inte kan hittas i systemet. Hon ringer mig i panik och vi försöker lösa det hela. I 22 underbara minuter pratar jag med min syster, men priset för det var högt. 350 kr närmare bestämt! Oj voj.

Tillslut, efter mycket kompromissande och filulurande lyckades vi.
Resan är bokad och betald. Ingen återvändo. Vilket betyder att jag även bokat min resa hem till Sverige.

Den 15 juni kl 14.55 landar jag åter i Göteborg.
De som vill kan ju komma dit, jag garanterar gråtkalas.

längtan, skräck, glädje, sorg, kramar, avsked, kärlek, återförening.

Galen dag på tåget

Mina äventyr igår gick i tågens tecken.
Jag och Priyanka skulle gå på bio i Paramatta. Det är en sjukt stor förort som jag aldrig besökt, vilket hon gärna uttryckte sin förvåning över både en och tre gånger.

På något jävla vänster hoppar jag på fel tåg och hamnar ute i tjotahejti. Stiger av tåget, utan att få panik (*applåder*) och tar sikte på nästa tillbaka till Strathfield. Som är inställt. Och nästa är en kvart sen. Men sedan kommer det! Och jag byter där till det riktiga tåget och kommer slutligen till Parramatta - 2 timmar för sent.

På vägen hem får jag många förmaningar om att ta rätt tåg nu, vilket jag lyckas med efter att ha missat det första gången. I vagnen finns en lätt utvecklingsstörd man som konstant stirrar på mina bröst, en pundare som hallucinerar och gråter om vart annat, samt två tjejer som snackar högt om hur mycket sex de haft med sina tidiare flickvänner. Rekordet låg på dygnet runt i 6 månader.

Imponerande.

Trist byråkrati

Jag och min kära syster Sofia har nu i flera dagar planerat en resa till thailand ihop. Jippie!!

Problemet ligger dock i att vi åker dit från olika håll, men vill hamna på samma plan på vägen hem. Vem kunde ana att det skulle bli så mycket problem?? Vi insåg raskt att min enkelbiljett hem skulle kosta dubbelt så mycket som sofias tur och retur. Då kom vi på en geniala iden att jag köper samma biljett men ger helt enkelt bort den ena.

Tyvärr får man inte ändra namnet på biljetten. Håhå jaja okej då. jag slänger väl den. Surt men vad gör man inte.

NEHEJ. Det fick jag inte heller, för om jag inte dyker upp där i Stockholm bokas automatiskt alla mina resor av. Vilket käckt system. Efter 30 minuter i kö för att prata med thai airways här nere, beslöt jag mig för att prova lyckan med thai airways i Sverige. Tro det eller ej men det skulle bli billigare för mig! Telefonköer kostar skjortan.

En dam med släpig stockholmska svarar

Hon: Ja hallåååå
Jag: Hej, jag har ett litet problem *förklarar*
Hon: Nej gumman, vi kööör helt enkelt inte med det systeeemet.
Jag: Vilket system?
Hon: Du KAN inte slänga biljetten. Det är emot våra regler.
Jag: Men om jag avbokar den i förväg, då kan ni ju sälja den två gånger? dubbel vinst på samma biljett, toppenbra.
Hon: Det spelar ingen roll. Mot reglerna serru. Det är inte jag som sätter dem.
Jag: Men kan ni inte hjälpa mig, enkelbiljetterna är ju tokdyra. Det är så knasigt.
Hon: Gumman. Det är inte JAG som sätter priserna. Det gör huvudkontoret i bangkok. Ring nåt annat resebolag, de kanske kan ge dig bättre pris.

Serviceminded???

Australia Day - the movie

Nu har jag minsann satt den kreativa sidan till och knåpat ihop en liten film. Det är i stunder som dessa jag verkligen älskar att jag köpte min fina mac.

Den blev visst rätt lång, hela 1.30.. men slutet är definitivt värt att vänta på ;)Hannas fiskar

Jag hatar fisk. Jag gör verkligen det. Någon del i den skarpa smaken får det att vända sig i magen på mig. Detta gäller för övrigt allt som levt i havet, så jag ser definitivt en gemensam faktor. När de har andats saltvatten hela sitt liv får de den där smaken.. den vidriga smaken.

Jag är mycket väl medveten om att min avsky är ett problem. Både socialt och fysiskt. Fisk ska ätas minst 3 ggr i veckan, för man behöver alla nyttiga fetter och mineraler. Omega 3 är ju bra, om man gillar att tänka. Min kampanj "Hanna äter fisk" går väl men sådär framgång. Har nog ätit fisk en 3 ggr på grund av den men tyvärr utspritt över ett halvår.

Joel har samma problem och kompenserar med fiskpiller. Tyvärr är de tokstora, helt galet stora. Vem kan svälja en sådan? Inte jag i alla fall. 

Men nu har jag löst det! Jag köper fiskpiller för barn! De är mycket mindre och bättre (dyrare) och har dessutom en fruktig smak! Rena godiset. Jag längtar alltid tills det är dags för mig att ta mitt fiskpiller för det är nyttigt godis. Mums. Tyvärr har jag redan tagit mitt för dagen så nu måste jag vänta ett helt dygn till...

image107

Hipp hipp hurra

Idag är inte bara en söndag, utan även 37 månader sedan jag och Joel blev ihop. Vi har på något sätt fortsatt att fira månadsdagarna och eftersom det bara piffar upp vardagen uppmuntrar jag det ideligen.

Fast 37 är ju en jäkla siffra, inte jämt på nåt sätt. Det är väl till och med ett primtal? I alla fall blir dagen förhållandevis lugn och vi uppmärksammar varandra med lite mysig massage. Vilket förklarar varför en gosig Joel ligger och väntar på mig. Vilket får mig att undra vad fasen jag gör här vid datorn??

Tjenixen.

Black Jack

Idag var morgonen lite seg, och klockan sprang iväg fram emot 14 innan jag fick på min anständiga kläder. Joel frågade så sött om jag ville följa med honom till Star City Casino. Sagt och gjort, inom 7 minuter stod vi och försökte se oskyldiga ut framför vakterna så de ville släppa in oss.

Det första vi ser är ett nytt Black Jack bord där minsta insatsen är 1 dollar. Wow! Finemangens. Vanligtvis brukar det ligga på 10 dollar. Sedan jag jobbade som dealer har black jack alltid haft en speciell plats i mitt hjärta och om det inte vore för min snålhet hade jag spelar det oftare.

Glad och nervös slår vi oss ner och matar in pengar i den glupska maskinen. Upptäcker till min glädje att de har en del nya fina regler så som "surrender" samt att man får dubbla på alla händer. Dessutom får man pengarna tillbaka vid lika! Finfina grejor det här.

Efter en timma med måttliga upp och ned gångar är det tack och hej för min del och jag kasserar ut min underbara vinst på 50 cent! Lite sprallig över denna vinsten studsar vi vidare hemåt efter ännu en lyckad dag.

Happy Australia Day!

Idag är det tydligen 220 år sedan någon eirope ladstedg i australien och då blev det därmed koloniserat. Därför firars det Ausralia Day idag!! Det är lite mer partaj än sveriges nationaldag. Nu har vi varit ute och druckit lite . killarna fick öl, hanna fick barcard och sangriga. Det var väldigt kul och gott, vi åt tapas. Jag måt ganska bra,men är lite trott och ska nog sova snart. Hoppas alla hade en fin ausyralia day,. Pus soch kram.

Äntligen - Puberteten!

Varför skulle jag annars vakna upp med ansiktet fullt av finnar? Jag vägrar bestämt erkänna klimakteriet så då är det antagligen en mycket försenad pubertet.

Vid närmare eftertanke så svettas jag en del del också. Det liksom förföljer mig, ute som inne. Tänkte först att det berodde på solen eller det australiensiska klimatet, men nu förstår jag att det är pubertala hormonsvängningar.

Skulle också förklara mitt stundtals häftiga humör. Joel påstår att det är en del av charmen med mig, men nu vet jag bättre. Det går över när puberteten tar slut. Puh! Då kan jag vara väldigt normal och beige i resten av mitt liv sedan.

haha.

Skämt åsido. Varifrån kommer alla finnar???
Trodde sånt skulle vara över vid detta laget., men icke. De frodas bättre än maskrosor i trädgården.

Antar att det skulle kunna vara mer smog och avgaser i luften här. Kanske. Eller så slarvar jag med ansiktsrengöringen. I vilket fall har mitt ansiktsskrubbande just nått nya höjder så jag inte vill se ut som ett lingonsnår i fejan. Jag gör det så där riktigt ordentligt, som det blir efter uppehåll. Som när man börjar träna varje dag efter 3 månaders uppehåll, som för att gottgöra det.

Mitt ansikte kommer antagligen hata mig.
Nåväl.
Ni slipper i alla fall se skiten. Tack och lov för Photoshop!

Finaste komplimangen

Läste just Amandas blogg där hon faktiskt hade skrivit om mig. Självklart är detta kul och trots att läsarskaran är begränsad får jag lite jag-är-berömd-och-kändis fladder i magen, sådär som man får. Hehe.

Och trots att det är hur kul som helst att hon finner mig intressant nog att nämnas är det nog hennes beskrivning av mig som värmer mest. Hon skriver att jag är hennes vän/"syster"

Syster.

Är inte det den finaste komplimangen man kan få?


image105

This is Amanda. A.k.a Flickanfredrik.


Hm..Okej... bilden är LITE photoshoppad.
Skulle bara dölja ett rött öga men sedan kunde jag inte sluta!
Det är så jäkla kul med retuschering. :D :D

Här kommer originalet. hederligt snott från hennes facebook. Sorry.


image106
Dagens Bild

Darling Harbour by night.
Få saker slår den här utsikten.


image104

Kan inte sägas nog ofta för jag tror knappt på det själv, men här BOR jag.
Här lever jag. Går förbi det här sagolika varje dag. Livet är bra märkligt.

Star City Casino

All ära åt Casino Cosmopol som ger spel och dobbel ett respektabelt ansikte, men de spelar inte ens i samma liga som Star City här i Sydney.

Det är helt enormt stort, öppet dygnet runt, fullproppat dygnet runt, ljus och glam överallt blandat med de glada pipen från maskinerna. De har alla olika sorters spel, restauranger, musikaler, barer, fontäner, personer och konstföremål du kan tänka dig. Mitt i salen finns ett jättelikt lysande träd. (hade tagit kort på det om man nu bara fick ha med sig kamera på casinot...)

Glad i hågen efter mina tappra försök med stången drog jag dit och mötte min glada pojkvän Joel. Han hade just vunnit 200 dollar när jag kom och inspirerad försökte jag med samma mål. Min vinst stannade på 2 dollar men jag är glad ändå!

Fast ingen kan nog vara gladare än Joel. Han skrev just upp sig på en snuskigt dyr turnering och är nu gladare än en pojke på julafton. Och mer nervös än vid uppkörningen.

Så här glad är han:

image103

Sedan avnjöts en delikat middag i hamnen som dunkade av förfest inför australia day. Något som är ganska märkligt är att alla uteserveringar dör efter klockan halv tio, och folket försvinner spårlöst. Vart de tar vägen har jag ingen aning om, men tror knappat det är nanna kudde som gäller. Det hoppas jag verkligen inte. Om någon vet vart alla är kan ni väl säga till? Är lite partysugen...


Jag är frälst!!

Har just kommit hem från min första POLE DANCE lektion!!
Å - herre - Gud !!
 !! Så kul !!
Jag är lika speedad som det låter!! AAaaahhh!!

Efter lite kul, ful och strul så fick jag en lektion gratis tillsammans med en klass som redan hållit på i 2 månader. Shit vilka grejor de gjorde. Flög och flängde, sprattlade med benen och var bara allmänt kaxiga.

Ledaren var grymt muskulös och nu förstår jag varför, man behöver riktiga muskler för det här. De som tror att man bara kråmar sig mot en stång kunde inte ha mer fel. Det är massor med teknik och lyft. Tänk er att hålla hela kroppsvikten med bara armarna, så satt vi halva tiden. De riktiga grymma lyckades göra det med armarna rakt ut!! Har ni någon aning om hur ballt det är??

Nu ska jag bli bäst på det här. Hoppas det finns möjlighet för fortsättningskurser i Sverige.
Det är mitt kall. Min nisch i livet. Pole dance = Sexig och Stark.


image102

Om ni någonsin får en chans att prova, tveka inte.
Gör det. Ni kommer inte ångra er!


Äggmysteriet är löst

De senaste månadernas kamp mot spruckna ägg fick hastigt en upplösning häromdagen. När jag mycket försiktigt lade ner äggen i vattnet såg jag till min fasa att de redan var spruckna! Jag bytte hastigt ut dem och insåg så att alla äggen i HELA paketet var spruckna!!!

Jävla Coles Skit Ägg.

De skriver organic på så blir man lurad och tror att det är bra kvalitet, men det är bara bajs ändå. Det låga priset borde ha varnat mig. Från och med nu har jag bytt sort och de spricker inte längre! YAY.

Segern går till Hanna.

Heath Ledger

Få har väl undgått att höra om Heath Ledgers tragiska död. Jag vet inte hur läget är i Sverige, men i Australien är det landssorg. Heath var nämligen Aussie. Alla kanaler rapporterar om det dygnet runt, om det inte är collage för att hedra honom, så är det teorier för att svara på den ständiga frågan "Hur kunde det ske?"

Han var på väg ut i en fantastisk karriär, varje filmroll större än den förra. Han var vacker, omtyckt och hade just fått barn. Han var bara 28 år. Och så går han och dör, utan vidare anledningen. Han dör, av sömnpiller. Av misstag sägs det.

image101

Det går ett hemskt rykte om att hans familj i Perth fick dödsbeskedet via rapporterna på tv. Ingen kan varken dementera eller bekräfta det, och snart kommer folk minnas det som sanningen. Jag hoppas det inte är sant.


Deadline

Hej alla läsare.
Nu har det varit mycket på senaste tid.

Haft många korta stora projekt i skolan och på grund av den intelligenta dubbelbokningen jag skrev om tidigare, inte väldigt mycket arbetstimmar. Har suttit hela kvällen måndags, hela kvällen igår och hela dagen idag för att få klart min rapport om tryckeriet, och nu.. fem över elva på kvällen blev den färdig.

Gott om tid ju. Deadline är inte förrän 8.30 imorgon bitti. Vad bra jag är på att planera! hehe.

Men det är sådana här stunder jag älskar med mediayrkena. Det är svettigt, press, stress. Jag gnäller antagligen en hel del. Men så blir det klart. Jag kan luta mig tillbaka, spana in mitt verk och känna tillfredsställelse.
Jag gjorde det! Jag har ett fint arbete här framför mig som bevis på alla timmar jag lade ner.

Här kommer en litet smakprov
(Obs, miniatyr. Klicka på den för större bild. Om ni inte fattade det)Såg just att jag lade in mig 100:e bild. Det förtjänar att uppmärksammas
*applåder*Jag designar

Sitter här i skolan och designar som bara den. Vi har påbörjat kursena Graphic Design 1&2 med Tori, så det är att vara riktigt seriös från och med nu.

Mitt nuvarande projekt går ut på att designa en Logga för ett påhittat hotell. Och inte nog med det, jag ska göra 3 stycken! En traditionell, en modern, och så en mittimellan.

Innan jag springer iväg på lunch tänkte jag visa hur det går för mig.

image99

Nu vill jag ha varm mat! Fryser fingrarna av mig i den här A/C öknen... *huuuutter och burr.*

Det här med Hemlängtan

Känner att jag får förklara mig lite här.

Jag pratar ofta om hemlängtan. Men jag menar inte sån hemlägtan som jag hade de första veckorna, när allt var för nytt och hem för långt bort. Det är i sådana här stunder som språken inte räcker till.

När vi kom hit var det väldigt kul, varje dag. Men på nätterna brukade jag vakna och längta hem. Det var för mycket nytt för att kunna känna "hemma" och trygghet. Jag saknade alla där hemma, från att bo i samma stad till att bo på andra sidan jorden i ett ögonblick, man är inte van helt enkelt.

Det sägs att hemlängtan går över efter 6 veckor. Därför kände jag mig lite besviken när den gränsen passerades och jag fortfarande saknade Alingsås. Nu förstår jag att det jag känner inte är hemlängtan, inte i ordets negativa betydelse i alla fall.

Det är mer en kärlek till mitt hem, en plats i mitt hjärta som inget annat kan ta. Jag längtar hem, utan att längta bort härifrån. Det är snarare som en förväntning, jag vet vad som finns och ser fram emot att återuppleva allt och alla som jag älskar.

När planet lyfter från Sydney om 4 månader kommer jag gråta både för allt jag lämnar kvar och allt jag får återse. Tveeggad längtan.

Jag älskar Sydney.
Jag älskar Alingsås.
Vem lade dem så långt ifrån varandra??

Drömmar om Sverige

I natt sov jag väldigt gott. Vaknade bara en kortis halv sex. Såg till min fasa att det fortfarande var mörkt. Nu går vi mot mörkare tider här nere i Australien.

Somnade om och drömde att jag åkte hem till Sverige. Gjorde inte det när vi först kom hit men nu på senare tid har det kommit ett par liknande drömmar. I drömmen blev jag lite besviken, för ingen kom och mötte mig på flygplatsen. Antar att det speglar någon rädsla om att ingen har saknat mig.

Annan rolig sak som händer i drömme: min lillasyster Sofia hade tydligen skaffat en überkamera och visade riktigt balla bilder från hennes resa. När jag undrade varför hon hade en sådan cool kamera och inte jag, fick jag det smarta svaret:
"För jag är civilingengör"

Undrar vad Freud hade tolkat av den drömmen.

Men när jag kollade mailen imorse såg jag att Sofia hade skickat mail! Och försökt skicka med kort! Var det en sanndrömm kanske? :)

Vilken skola man har

Vet inte hur mycket jag har berättat för er om min skola?

Den är inte som andra skolor.
Vi får nytt schema varje vecka, så planering är ju bara att glömma. Skaffa jobb lika omöjligt. Våra lärare turas lite om att undervisa de olika kurserna, så ingen vet egentligen vad som gäller. De har inte förrän förra måndagen kunnat ge mig ens ett PRELIMINÄRT datum för när vi ska sluta. Eleverna är alltid sena. Läraren ännu senare.
Inte som svenska skolor helt enkelt.

Det händer att jag sitter och muttrar tyst för mig själv "ordning, ordning, reda, reda, drill, drill, diciplin, diciplin" för att få känslan av lite struktur i alla fall.

I morse hade de klantat till sig totalt. Jag kom beredd på ytterligare två dagar Print & Prepress när de säger:
"oooops. vi har visst dubbelbokat. Ni har kursen graphic design också. S a m t i d i g t."

Hur tror ni de löser detta dilemmat?
Solklart, de stryker helt enkelt mina Print lektioner.
Deadline är fortfarande tisdag, men jag har blivit av med 16 arbetstimmar. Yessss.

God Morgon världen

Vaknade 10 minuter innan väckarklockan går igång. Låg listigt och funderade på om jag skulle somna om igen men övergav den idén. Lunkade upp och firade all extra tid jag fick med att surfa runt på internet. Även fast mina 10 fria minuter är borta nu så känner jag mig cool-lugn. Eller kanske ko-lugn. Vet inte.

Är fortfarande inne i något sorts lyckorus sedan gårdagen. Det är inte mycket man kan klaga på i mitt liv nu. Är det så här det känns att vara lycklig?

Sängen kallar. Tror jag ska krypa ned bara lite. Liiiiite lite grann. En kortis. Sedan blir det frukost med äggmacka, jag lovar. Snart.

Dagens bild

Skymning på balkongen.

image98

miljonären Hanna

Såg till min oerhörda glädje att CSN pengarna kommit in på kontot.
*TJONG* så var jag miljonär. Läskigt att få hela summan sådär på samma gång. Funderar på att betala hela skolavgiften nu genast så att jag inte råkar bränna deras pengar.

Men det är ändå häftigt att logga i på Nordea och se alla pengarna där på kontot! Jag får liksom gnugga mig i ögonen, ser jag verkligen rätt? Har se satt kommatecknet på fel ställe?

Räknade lite på budgeten och insåg att den var mycket trevligare nu eftersom skolan slutar 2 månader tidigare. Då sparar jag in 8 veckors hyra och mat, som magiskt omvandlas till resekassa.

Sedan hoppade jag i sängen med Joel ett tag av ren lycka. Gav ifrån mig några lyckotjut så grannarna undrade vad vi höll på med.


Hur vet du om en man älskar dig?

Lördagskväll.
En skön sovmorgon, middag ute, regnig dag och Kill Bill 2.
Så ska livet levas.

Som grädde på moset har jag beställt chokladfondue. Mums vad gott det är. Och mycket frukt får man i sig också. Jag lagar till chokladen på bästa sätt, med toblerone givetvis. Serverar, trycker play och ställer in smaklökarna på fest.
Chokladen är bränd.

Ljuslågan går på LSD och bränner upp botten på hela skålen. Allt smakar sot. Hela klabbet smakar brännt. Min underläpp börjar darra, ska min delikata fondue bli förstörd? Joel, min riddare i skinande rustning, springer då till affären och köper ny toblerone. Så jag kan börja om från början, men göra allt rätt.


image97Så svaret på frågan ovanför
Hur vet du om en man älskar dig?
Han springer ut en regnig kväll och köper choklad.
Det är kärlek.

Vackrast

Promenaden till Wentworth Falls var det vackraste jag varit med om. Som jag berättat regnade det en hel del dagen innan så skogen var i sitt esse. Allt var grönt och levande, en blandning av regnskog och norden. Promenaden beskrivs bäst som en 2 timmar lång orgasm, för så vackert var det.

Vi följde floden tills den blev ett vattenfall och jag skrek högt av förtjusning, skrattade, grät, hoppade och sjöng av lycka för det vackra jag fått se. Tyvärr går det aldrig att fånga något så massivt på bild men jag gjorde ett tappert försök:

image90

image91

image92

image93

image94

image95

image96

*suck*Naturen

Eftersom vi nu låtsas vara riktiga hurtbullar och vandrar och har oss så promenerade vi glatt mot skogen i hopp om vackra motiv och själslig ro. Jag skulle säga att vi lyckades ganska bra. Vi gick nog bara vilse en sådär 2-3 ggr innan vi hittade rätt stig, och tur var väl det för annars hade jag aldrig fått de här fina bilderna:

image86

image87

image88

image89

Kan någon gissa vilken jag lekt med i photoshop??

Katoomba

I Blue Mountains finns det små städer lite här och där. Lägg noga märke på ordet SMÅ. Har inga siffror på hur många som bor där men får en känsla av att Sollebrunn konkurrerar ut dem i alla fall.

Vi bodde i Katoomba som nog är den största (vilket ändå betyder pytte-pytte liten) staden i bergen. Affärerna öppnade 12 och stängde 5, och vissa dagar ville de inte öppna alls. Alla de gånger vi gick igenom stan lyckades Joel på nåt sätt lura in mig i en av alla antikaffärer som fanns, och trots min till en början motsträviga attityd blev jag till slut frälst.

Varför ser ni här:

image82


image83


image84


image85Blöt flicka

Jag måste åter igen förbanna mig egen lathet. Varför kollar jag aldrig väderleksrapporterna? Och när jag gör det - varför bryr jag mig inte om dem?

T0tta, var inte orolig. Jag glömde definitivt inte kameran. Den är min bebis och guldklimp så till den grad att jag prioriterade bort tjock tröja för att få plats med den. Dum som jag är. Paraply tänkte jag inte ens på att ta med och långbyxor har jag ju bara ett par nuförtiden. Och de var smutsiga.

Så min packning var helt klart rustad för svett och sol. Som ni läste nedanför började regnet ösa ned redan första dagen och har ännu inte slutat. I tre dagar trampade vi envist omkring i regnet och turistade oss som bara den.

Idag på vägen hem blev det som alla värst, lite för att jävlas antar jag.
Det var en mycket blöt och trött flicka som ramlade innanför dörren, utbrast "hem ljuva hem" och snubblade vidare in i duschen. 3 dagars konstant ståpäls har nu äntligen lagt sig och jag har fått tillbaka känseln i höger stortå.

Regn och rusk

Knappt hann vi tillbaka fran bergen igar innan regnet borjade falla. Pa grund av det extremt varma dagen okade det i styrka tills en harlig storm tagit form. Regnet stod som spon i backen och da inser vi att taltet LACKER!

Sma sma droppar porlade langs med min rygg nar vi tillslut insag att det har fungerar inte. EFter lite tiggande fick vi en presenning att slanga over taltet och sedan var det lugnt. Lite mysigt att ligga i en sovsack och lyssna pa regnet.

The Flying Fox

Har sitter jag i Katoomba och njuter. Visst ar det markligt att man maste aka sa langt bort som mojligt fran alla vara bekvamligheter for att kunna koppa av.

Vi bor i ett talt och det ar underbart. Delar bade kok och toalett med manga glada backpackers.

Har just kommit tillbaka fran the three sisters, det var otroligt vackert. Ibland forstar man inte att det ar samma planet.


Checklista

Myggstift - check
Vattenflaska - jepp
Bra bok - självklart!
Höger sko - mmm
Vänster sko - ??
Kamera - jajamensan
Hårsnoddar - massor
Rakhyvel - nej för bövelen
Bikini - yes
Rena trosor - vette fan men det löser sig.

Bra, sådär! Nu kan jag åka och campa.

Poledancing

Varje gång vi går in mot centrum leder vägen oss förbi det nya gymmet. V Club heter det. Extreeeeemt ball och trendigt. Skyltarna skryter om vilka fenomenala klasser de har: bodypump, aerobic, spinning, poledancing etc.

Just det. Poledancing.
Söt tjej dansar inte med partner, utan en stång.
Fy Faaaaaaaaan vad cool.

Och idag var jag bara tvungen att gå in och fråga hur det fungerade.
Innan jag visste ordet av hade jag skrivit upp mig på en 6 veckors kurs i poledancing!!

Det är så absurt och ofantligt roligt att det bara finns, vilket upplevelse att få prova på. Jag är helt lyrisk. Det enda molnet i den här solskenshistorian är att jag inte kan vara med på första lektionen eftersom den är på torsdag när vi campar.

image81


Vår instruktör är tydligen prisbelönt guru inom detta. Visste inte ens att man kunde tävla i det! Och hon varnade mig att det skulle bli ganska mycket teknik. Då blir jag bara ännu mer nyfiken.
Nej mina vänner, hur det här ska gå vet jag inte.
Men jag fortsätter rapportera, direkt från Sydney.
På återseende.

Svenskar = Världsmästare i att köa

Idag fann jag mig förvånande nog med siktet inställt på banken. Det är inte ofta, om än någonsin, jag behövt gå in dit så jag saknar australiensiskt konto.

Anledningen är så klart skolan; vi skulle samla in dokument med olika sorters tryck och en var så exklusiv att de enda som använde det var t. ex. banker. Eller miljonärer. Eftersom jag inte umgås med värst många av de senare släktet blev det Commonwealth Bank.

Ställer mig lydigt i kö och väntar. Jag har gott om tid och bra musik i hörlurarna. Snart kommer en ung herre in och går helt obekymrat förbi mig när nästa kassa blir ledig. Jag blir irriterad, men kör Svensson-stilen och håller klaffen. Orka bråka idag. Då klappar damen bakom mig på axeln och utbrister förfärat:

"Gick han FÖRE dig i kön? Visst gjorde han det??"
Mjoo mja jo kanske han gjorde, svarar jag.
"HALLÅÅÅ DÄR UNGE MAN!!! Du kan inte bara gå före hur som helst, den här unga damen stod faktiskt före dig!"

Nu tittar alla på oss. Jag skäms. Jo det gör jag faktiskt, jag skäms på grund av vår kära jantelag. Jag skäms för att folk kollar på mig och för att jag inte sa till förut.

Damen fortsätter sin monolog tills kassörskan lyckas få in att allt är helt i sin ordning. Han var här förut. Hon lät honom gå före. Tillrättavisad fortsätter damen att muttra i min öra tills det är min tur. Hon fattar inte hur jag lät honom gå före. Ibland fattar inte jag det heller. Men så ibland förstår jag - allt löser sig. Allt är precis som det ska.

Dags för avfärd.. nästa stopp - Kina

Så idag berättade jag för min vän Liu när skolan slutade. Hon blev lika glatt överraskad som jag och började prata om att boka biljett hem till Kina. Då frågar hon i förbifarten "Vill du fortfarande följa med mig till Kina?"

"JA SÅKLART!" svarade jag. Klart man vill. Finns det nåt bättre sätt att upptäcka ett exotiskt land än med någon som bor där? Inte vad jag vet.

Så det blir kanske av trots allt. Intressant. Kul. Läskigt.
Dags att spara pengar.

image80

Ja, jag är  l i t e  mer berusad än dem. Det var kareoke. Behövde stärka nerverna.


Pest eller kolera?


Förfest - Efterfest
Hotellet - Tallhyddan
Vodka - Baileys
Sött - Salt
Hundbajs - Kattbajs
Mensvärk - Huvudvärk
Plättar - Pannkakor
Kebabkött - Kebabsås
Landet - Storstaden
Homo - Hetero
Plugga - Jobba

Måndagstraditioner

Vad är typiskt för måndagar?
Att snooza klockan och krypa tillbaka i sängen. Extra svårt är det att gå upp när en mysig Joel lägger armen runt mig och pussar mig i nacken. Då blir det gärna 2-3 snoozar.

Hemlängtan är också vanligt. Av någon anledning inträffar det oftare på måndagar. Jag ringde hem och fick prata med Pappa, Jesper och Mamma. Det var skönt. Har inga pengar kvar på mobilen men det är det värt.

Kommer till skolan precis halv nio och inser att det är bara jag här.
"Helvete, hade vi inte lektion idag?"
Joo det är klart vi har. Men jag glömmer att vi är ju inte i Sverige. Tio minuter senare börjar eleverna sakta droppa in. Tjugo minuter senare tittar läraren in en sväng, frågar om jag klippt mig, och försvinner igen.

Klockan är nu fem över nio.
35 minuter för sent börjar lektionen.
Ingen har gjort sin läxa.

Mera mumsiga mellanmål

Åååh Jag åt just ett så gott mellanmål. Blev helt salig efter första tuggan, och det slutade med att jag slickade tallriken ren. Det bästa av allt - det är nyttigt också!

 • Skiva ett äpple. Skär bort kärnhuset.
 • Stek tills du är nöjd. T.ex. när de mjuknar.
 • Häll på bra med kanel och mindre med socker. Grina inte över det, äpplena är otroligt söta av sig själva nu när vi stekt dem.
 • Serveras med en klick vaniljsås, glass, kesella vanilj eller liknande.

image79


Nu tycker jag att alla som läser detta ska gå och laga sig en portion med en gång!
Och där med basta.

Supernova girl

Idag är jag på bra humör. Det firar jag med att lägga in ett litet klipp!
I morse när jag åt frukost såg jag med skräckblandad förtjusning hur filmen "Zenon" gick.

Det är en gammal Disneyfilm som jag och min syster aldrig kommer glömma. Höjdpunkten i filmen är när sångaren Microbe går upp på scen och drar låten "Supernova Girl" som sätter sig på hjärnan för all framtid.

Se och njut!Dagens citat

Denna underbara och intelligenta mening uttalades egentligen för flera månader sedan när Emma var här, men den håller ännu :)

scenario: Vi sitter och smörjer in varandra med solkräm inför dagens strapatser i Sydney. Plötsligt skrattar Emma till och utbrister "Det känns nästan som om vi är utomlands!" 

Klockrent Emma! :)
love you.

Vi gå över daggstänkta berg..

Dagen:

Vi åt mycket. Åkte mycket tåg. Svettades enorma mängder. Gick. Promenerade. Besteg berg. Sprang. Vilade. Svettades mer. Blev döva av syrsor. Mötte multisportare. Fick blåsor. Skrattade. Sjöng. Kollade Auborigniers handavtryck. Önskade moln. Fick åska. Skyndade utan regnet. Och jag tog givetvis en massa bilder:

image73

Joel sitter och kollar på..

image74

Det här. Underbart.

image75

image76

image77

Världens 10 giftigaste ormar kommer från Australien. Här är en av dem!

image78

Trötta men glada.


På gång för gång

God morgon Hanna!
 - God morgon

Du ser fasligt snygg ut idag, är de byxorna nya?
 - Men tackar! Ja det är de faktiskt, fick köpa nya shorts igår när jag insåg att jag inte har några vandringsvänliga byxor. Jeans är hot men inte praktiskt.

De ser gudomliga ut, hoppas du köpte ett par till i svart?
 - Ja det är klart! 200 spänn styck, rena kapet.

Är du laddad nu inför dagen?
 - Jajamen. Har slängt i mig en brakfrukost och ska packa ned all massäck alldeles snart. Sedan blir det på med bekväma skor, solkräm, ryggsäck och solglajjor. (Oj hoppsan nu använde jag ett sånt där pinsamt ord igen. Men glajjor är jättekul att säga, prova själv!)

Vem är det som står och petar dig på axeln?
 - Det är Joel. Han är nog lite stressad. Han tycker jag ska göra mig i ordning istället för att prata med er.

Det låter som en bra idé...
 - Ja okej då. Jag går väl. Hejdå!

I pokerns klor

Som de flesta vet är min älskling Joel hopplöst pokerberoende. Bara sedan vi kom till hit har han köpt inte mindre än 8 böcker som behandlar det livsviktiga ämnet Poker.

Om han har läst dem allihopa? Jajamensan, två gånger.
Hur han har tid med det? 3,5 månaders sommarlov baby... det säger väl allt.

Vad de flesta inte vet är att jag också spelar poker. Har till och med ögat mig igenom någon pokerbok när jag inte hade bättre för mig. Ända sedan mina dagar hos Cherry Casino har jag haft en svag punkt för spel och dobbel. Joel uppmuntrar mig ju givetvis och här sitter jag och spelar en turnering på hans konto. (Skaffa mig ett eget orkar jag inte för det var ett himla knöl när man bodde i Australien, av någon anledning.)

Detta får jag eftersom olikt de flesta pokerspelare (killar) tycker jag INTE att spänningen går upp i takt med insatserna. Det är kul oavsett om jag lagt in 5 eller 500 kr.

Funderar dock på att anmäla mig till nästa 100 dollars turnering, så att när Joel kommer hem och undrar vart alla hans pengar tagit vägen, kan jag kolla på honom med mina stora blå och säga:

SURPRISE!!

Min spenat

Som Amanda så vänligt påpekade vid föregående inlägg så brukade man inte höra mig lovorda promenad eller fysisk aktivitet över huvud taget för ett tag sedan.

Man brukade inte heller se mig äta grönsaker frivilligt, speciellt inga läskigheter som tomat eller spenat. 

Det är väl tur att man utvecklas! Man växer upp, får nya insikter, lärdomar och minnen. Jag åkte till Australien inte bara för äventyret utan även för den inre resan, och då är det ju alltid kul att det faktiskt blir så!

Som ett bevis på min andliga framgång stod SPENAT på menyn idag. Jag har inte ätit det på minst 10 år av den enkla anledningen att det inte var gott sist jag åt det. Någon gång där i 11-års åldern...
Självklart inte bara spenat, utan i form av en mycket delikat canneloni. Ni vet, pastarör fyllda med ricotta och spenat.

Vi drog till affären och handlade imponerande snabbt, för vi var båda ganska hungriga. Snabbt hem och börja med maten då jag inser att jag glömt köttfärsen. Tillbaka till affären.

Påbörjar återigen matlagningen då jag inser att jag har parmesan istället för mozzarella. Fuck it tänker jag, nu är jag fan hungrig. In i ugnen och vänta 20 min. Då inser jag att ungen inte är på. hel-vete!!

Väntar ytterligare 20 min och kan inte ens uppehålla en konversation med Joel så hungrig jag är. När maten kommer ut kastar jag mig över den som en svulten varg, det tar mindre än 3 minuter att rensa tallriken. Mätt och belåten lutar jag mig tillbaka och tänker - den spenaten var inte dum den.

Vildmarken

Glada och lyckliga över att jag har några långhelger att se fram emot, samt uppmuntrade av det korta avståndet till Blue Mountains, har vi nu planerat resor och äventyr!

På lördag inleder vi med en lätt vandring. Vi packar väskan full med mat och hoppar på tåget. Vid avstigning tar vi sikte på första bästa berg och promenerar i den underbara naturen. För de som ännu inte provat på det enkla nöjet att bara gå rekommenderar jag det varmt.

Helgen efter det (som för min del börjar på onsdag.. :D) blir det camping i staden Katoomba. Där var de snälla nog att långa ut tält och full utrustning för de nätta summan av 21 dollar. När jag ringde och bokade fick jag reda på att 21 dollar var förra årets pris, men eftersom jag läst det på hemsidan var han snäll nog att stå för det priset ändå =) Jag gillar Australiensare!

image70


På plats utlovas det äventyr utan dess like, förutom att titta på den storslagna naturen kan man även beblanda sig med den genom klättring upp för berg, ned i dalar (canyoning), på cykel, till fots, med häst eller utan häst. Storslaget!

image71 image72

Fick även nys om att de ordnade utrustning så vi kunde bo på bergen och sova under stjärnorna. Mys.
Ja, det här blir nog en väldigt trevlig resa.

Oavgjort!

Ojoj. Nu blev det ju inte lättare för mig direkt. Min lilla omröstning slutade helt enkelt oavgjort. Tur att jag har några fler dagar på mig att fundera. 

Det visar verkligen hur olika smak man har. Fördelen med det är ju att ingen av visitkorten är fel, någon gillar dem alltid :)

Nu ska jag verkligen ta och städa rummet. Det är till 90% mina kläder som ligger och skräpar så det bör inte ta så lång tid. Ändå drar jag mig så för att börja.

Trots mitt intensiva slösurfande har inte hustomten hjälpt till ett dugg. Rummet är lika stökigt som det var i morse. Kanske lite stökigare till och med. Skit också.

Kan man muta hustomtar med kola?

Välj visitkort!

Nu har jag suttit här och designat hela dagen.
Jag har gnuggat geniknölarna, slått huvudet i väggen, spionerat på andra och slutligen har jag nu inte bara en utan fyra olika visitkort!

Det är så svårt att välja.
Jag känner mig snöblind. Har stirrat in i skärmet 8 timmar på raken och vet inte längre vad det är jag tittar på. Kan ni hjälpa mig?

Vilken är bäst?

image66

Kanske den här?

image67

Eller kanske den här?

image68

Eller om man ställer den upp?

image69

Tacksam för all kritik!
Sedan om jag väljer att lyssna på er eller inte, det är ju en annan historia :)

Äntligen fredag!

Visst var det lite segt att gå upp i morse, men det blev lite lättare när jag tänkte på att idag är sista dagen i skolan för den här veckan :)

Sista skolsdagen = Fredag! Så är det. Ordet fredag är synonymt med att fira in helgen, oavsett veckodag. Lite som ett kodord skulle man kunna säga. Ett hemligt lösenord som släpper alla spänningar och sätter mig i sinnesstämning Rela-la-laxa. Fira ska vi göra, det blir majskolv och varma mackor!

Oroa er inte nu, chansen att jag dör av tristess är ytterst liten då vi har massor med läxor. Jag är glad ändå för dem kan jag göra hemma och slipper sitta i den iskalla datasalen.

Vi får se hur jag och Joel spenderar långhelgen. Vi har en del förslag men de är sekretessbelagda ännu.


Dagens Bild

image65

Min Hjälte

Hannas namnam

Näe, nu känner jag att det var inte riktigt rätt av mig där.
Här skryter jag om mitt namnam och så får ni inte ens veta receptet!

Nu lovas bättring och bot och jag delar med mig.

Detta är smaskens som både efterrätt och mellanmål. Dessutom är det nyttigt som få. Nyfiken? Ta fram papper och penna.

1. Skär en apelsin i klyftor. Skär bort skalet. Skär i små bitar. Skär inte av dig fingrarna.

2. Plocka fram säsongens mumsiga jordgubbar och skär även dem i små bitar.

3. Blanda livligt i en skål, tillsätt vaniljsocker efter smak. Låt stå och dra i den goda saften, eller ät med en gång om du inte kan vänta.

Superenkelt!

Läxor!

Som alltid när jag gör läxor går proceduren till på samma sätt:

 • Jag kommer på viktigare saker
 • Städar rummet
 • Orkar inte städa, beslutar mig för att göra läxor
 • Gör lite namnam för att motivera mig
 • Surfar lite
 • Blir arg på mig själv
 • Surfar lite till ändå
 • Tar fram läxor
 • Velar ut i köket lite
 • Funderar på att läsa bok
 • Skäller på mig själv
 • Sätter mig ned, gör läxorna och blir klar på 5 minuter!!
Idag var det dessutom roliga saker. Designa mitt eget visitkort, det är lajbans det. Vi skulle göra minst 3 förslag, men jag blev så fast att det i slutändan blev 13!

Nu ska vi se vad Joel säger om dem.
Och i morgon får Tamara säga sitt. Jag har en stark känsla av att hon kommer dissa min favorit. Så blir det alltid :) Men jag gillar henne ändå.

Jag ska bli lärare när jag blir stor

I alla fall om man ska tro på testet jag gjorde här.

image64

Hmm.. lustigt. Det var inte vad jag hade tänkt.
Men i och för sig kan jag tänka mig att jobba med det mesta!

Lägenhetsvisning

Vi trivs väldigt bra där vi bor. Lägenheten har allt som man egentligen behöver och huskamraterna är trevliga och städar alltid efter sig. När vi flyttade in skrev vi på ett tremånaderskontrakt, vilket just då kändes jättelänge! Men nu har den tiden gått utan sedan länge.

Jag håller alltid ögonen öppna, ibland kan man ju hitta något bättre. Inte för att jag nödvädnigtvis vill flytta, men man vill ju inte missa ett tillfälle!

Häromdagen fick vi syn på en lapp som verkade lovande. För det är så man letar lägenheter här som student. Glöm internet och mäklare, det är lappar på lyktstolpar som ger dig det du vill ha. Och om man hittar en bra lapp, då gäller det att vara snabb!

Vi ringde upp med en gång, och fick komma förbi för en titt en timma efter det. Lägenheten var fin, men lite dyrare och mindre sovrum. Vi bestämde oss snabbt för att vi inte ville ha den. Och tur var väl det! För under den tiden vi var där och kollade lyckades de hyra ut de andra sovrummen! Det tog dem 5 minuter, max.

Så är marknaden här i Sydney; Sveindyra lägenheter (vi betalar 6500 kr/mån för vårt rum, och det är det billigaste vi sett hittills.) snabba beslut och en hel del tur.

Jag vill inte gå till skolan!

Idag var det dags. Slut på lov och festligheter, nu börjar verkligheten.

Jag har av någon anledning gått och fruktat skolstarten. Lovet var alldeles för kort och tanken på att det var mitt enda är inte så upplyftande. Tempot kommer öka ända tills examen, och osäkerheten med schemat börjar sakta tära på mig. Vet fortfarande inte när jag kommer få sluta, vet inte ens när jag går i skolan nästa vecka. Har funderat på att skaffa jobb, men det är svårt att hitta något som är lika flexibelt som skolan.

Drömde inatt att jag bokat en biljett hem men fortfarande två dagar innan avresa kunde de inte säga om jag fick följa med flyget eller inte.


Nu sitter jag här i alla fall. I två veckor ska vi läsa en kurs som heter Digital Prepress. Det handlar om hur man skickar sina saker till tryck. Mycket användbart antagligen, men också mycket tråkigt.

Dagens bild

Enögda fågeln

image63

Vätskebrist

Vaknade i natt av en fruktansvärd huvudvärk. Det är inte ofta man vaknar av smärtan, snarare brukar den dämpas av sömn. Men i natt vaknade jag av en skarp smärta och innan jag ens slog upp ögonen kände jag hur det dunkade inuti huvudet. Dunk. Dunk. DUNK. DUNK.

Jag gnydde till och väckte Joel. När han får reda på hur det är fatt går han upp och letar reda på huvudvärkstabletter med en gång. Jag sväljer den utan tvekan. Vanligtvis brukar jag försöka dricka bort det, eller massera. Tabletter känns fel på nåt sätt.

Jag sätter fläkten på max, vinklar den mot mig, lägger bort täcket och njuter av den svala brisen. Jag gnider tinningarna och inser att jag lyckats dra på mig en vätskebrist. Igen. Trots regnet igår.

Detta har givetvis hänt både en och ett par gånger sedan vi kom hit, det är ju bra mycket varmare än vi är vana vid. Om jag dricker en flaska vatten per dag, utöver det jag känner för, brukar det ordna sig. Jag har lärt mig att känna igen den första krypande känslan av huvudvärken man får, och då gäller det att hinka otroliga mänger vatten om de ska försvinna. 

Ibland sitter huvudvärken i flera dagar, men som tur var hände det inte denna gång. När jag vaknade i dag mådde jag prima. Men nu ska jag nog dricka lite till.
dunk. dunk.

Goodbaj Svärmor

Idag har vi varit och kollat på fler djur i en djurpark någon timma utanför Sydney. Kan faktiskt inte räkna antalet gånger jag sett en känguru vid det här laget så det dröjer nog innan vi åker på zoo igen.

Beredda  på fler skyfall som igår hade jag långbyxor och paraply. Därför valde solen att skina som aldrig förr. Trots mitt motto att inte klaga på värmen var det var det bra nära att jag gnällde lite när svetten lackade.

På vägen hem missade vi bussen, smög tillbaka in till koalorna utan att betala och mumsade i oss en glass. Första jag köper sedan vi kom ned hit faktiskt!

Eftersom det är sista kvällen som Joels familj är här unnade vi oss en riktig brakmiddag på Oscars. Jag njöt av min pasta, det är sällan jag äter det här, och beställde in 2 coctails till det. I och med att det även är min sista dag på lovet fläskade vi på med en efterrätt och PUH vad mätt jag blev. Sitter nu här med uppknäppta byxor och hoppas att jag inte ser lika uppsvälld ut som jag känner mig.

Sedan blev det hejdå och farväl. Känns så märkligt att jag inte kommer se dem igen på 6 månader.
Känns ännu knäppare att jag inte kommer träffa alla er där hemma på ett helt år.
Fan det är rätt lång tid.

Dagens

Skräckupplevelse:    Tåg i 51 gradig backe
Mat:             Scones
Höjdpunkt:          Massage
Citat:            "Om vi går på George Street och svänger av mot Sydney..." - tack Joel
Bragd:             Gå och handla
Väder:             Regn. Regn. Regn. Bläder.
Bok:            Golden Fool - Robin Hobb
Tönt:            Jag med min uppblåsbara huvudkudde i bussen
Bild:

image62


Grattis mig.

Idag är det den 5 januari.

Idag är det min namnsdag.

Grattis mig!

Längtade hem en liten stund. När jag var liten brukade jag få en semla på min namnsdag av mamma och pappa. Men här finns det inga semlor. Blev scones istället.

Regniga Berg

Idag bar det iväg till Blue Mountains. Det är, som namnet förtäljer, massor med berg som ligger väldigt nära Sydney. Dessa ska givetvis ses med guide och hela kalaset, så jag, Joel, Lasse, Lena och Marie hoppade glatt i bussen med piratbyxor och flip-flops.

Dumma som vi är.

Tre minuter efter avgång börjar det regna, ett ihållande regn som lägger hela dagen i dimmans tecken. Alla vyer var tyvärr bara vitt ludd, eftersom vi var så högt upp och molnen så långt ned. 

image59

Några vackra vyer fick vi i alla fall med, men jag vill definitivt åka dit på egen hand någon gång. Då får vi förhoppningsvis bättre väder, och en chans att stå stilla och fota så länge jag vill.

image60

Hela dagen var väldigt märklig, och väldigt mycket. Kan inte berätta allt, om ni ens hade orkat lyssna. På slutet när vi klättrade ned i en dal gick jag och Joel vilse. Regnet öste ned och vi sprang där i våra sommarskor, livrädda att missa bussen hem. Det var nog en syn.

image61
Försenade Julhälsningar

Man kan säga vad man vill om hur bra vi är med alla hjälpmedel att kommunicera, men ibland fungerar det inte som det ska.

Jag fick två julkort idag, samt två nyårshälsningar från Sverige. Jag ser att de blev skickade tidigt den 31 december, men ändå kom de fram nu. Bättre sent än aldrig!

Rolig Dag!

Idag blir det en rolig dag! Vi ska ge Marie hennes julklapp vilket är en heldag i Sydney!
Om bara en kvart ska vi inleda dagen med att kolla på fiskar i 3D bio. Självklart blir det popcorn och tilltugg till detta spektakel.

Efter det är ett besök på Chockladcafé inplanerat vilket jag nog ser fram emot ännu mer. Mumma.

Sedan får vi helt enkelt se vart vinden för oss.

Tråkigt väder

Nu var sommaren slut.
Väderleksrapporten är bland det tråkigaste jag har läst på länge.

image58


Imorgon blir det alltså med 100% säkerhet regn. Och då är det beräknat till 62 mm (!!) regn.
Imorgon ska vi på utflykt till Blue Mountains. 
Yay.

Drömmar om Fotografi

Det är härligt att drömma om framtiden. Just nu står hela världen öppen för mig, jag kan göra precis vad jag vill. Vilken häftig känsla.

Just nu fantiserar jag mycket om att fortsätta med Fotografi. Det är sen sådan sak som jag inte vågar tänka allvarligt på, för så många fotografer blir arbetslösa och får helt enkelt jobba med något annat. Och de som har jobb frilansar ofta eller driver egen studio, det vet jag inte heller om jag pallar.

Eget företag skulle vara för mycket ansvar. Hur ska jag kunna koppla av på helgen om jag vet att ju mer jag jobbar desto bättre blir min karriär. Fast det kanske man ställs inför oavsett...

Jag älskar fotografi, ju mer jag får leka med det desto med förstår jag att det är en livslång passion som inte kommer ta slut. Jag tänker tillbaka på lektionerna med Aqua och önskar jag kunde göra allt igen. Kvällarna i B-studion, storbildskameran, projekten, mörkerrummet. Jag saknar allt. Jag saknar någon att skapa tillsammans med, någon som förstår och peppar.

Det finns en utbildning jag kastat suktande blickar på till och från.
Den är 3 år på Göteborgs Universitet. Kandidatexamen i Fotografi.
Läs mer om den här:

 http://www.utbildning.gu.se/utbildning/varautbildningar/program/alla_program/program_detalj?programId=K1FOT

Ska jag?


Ny frulle

Okej, jag vet att frulle antagligen är ett av de töntigaste orden som finns. Det är vad vuxna säger till högstadieelever när de vill verka balla. 

"Jo men du, klart du ska ha frulle"

Men jag gillar faktiskt ordet.
Frulle. Mums.

Nu har jag tröttnat på mina All-Brans. Det är dags att hitta en ny frukost att slita ut.
Idag provade jag vaniljyoghurt med banan. Gott men kan bli för mycket ganska lätt tror jag.

Några andra förslag?

Kampanj mot hudcancer

De flesta vet nog att ozonlagret är som tunnast över Australien. Det plus deras närhet till ekvatorn gör att hudcancer ständigt är ett hett tema. Folk är helt enkelt mer medvetna om riskerna med solning, alla använder solkräm och solarium är sällsynta. Istället finns det spraytan mest över allt, och den som inte provat brun utan sol är ju bara dum i huvudet.

Nu när sommaren anlänt tar The Institute of Skincancer i med hårdhandskarna smäller upp en ny, ytterst skrämmande kampanj. Delar av den ser ut såhär:


image57

image56

Jag undrar: om det inte finns något hälsosamt med en solbränna, varför ser man då så fräsch ut med en??

Så här såg det ut i Sydney!!

Jag har nu hittat en film som visar hur nyårsafton såg ut här i Sydney. Det var verkligen helt fantastiskt som ni kan se på filmen. Fyrverkerierna varade i en kvart och sköts upp från fler ställen än man kunde räkna. Det såg ut som om hela staden stod i lågor och hela himmelen var täckt med stjärnfall.Halvlek

Idag är både en viktig dag och en totalt meningslös dag, beroende på hur man vill se det. 
idag händer egentligen inget speciellt, men nu har jag varit här i 6 månader.

Ett halvår!

Det var 184 dagar sedan jag träffade er där hemma, sedan jag kramade er hejdå och lämnade Alingsås på obestämd tid. Det känns så knäppt.

Hur har alla förändrats? Massor? Ingenting? Hur kommer det vara att träffa alla igen? Som om ingen tid passerat, eller kommer vi vara från olika planeter?

Om allt går enligt planerna så är det nu halvlek. Det är lite svårt att säga exakt eftersom jag inte vet när jag kommer hem, men att jag vill hem innan augusti är ett faktum. Faktum är att så fort skolan är klar så sticker jag. Om det blir någon omväg på hemresan återstår att se.

När jag kom ned hit var ett år en tidsrymd som inte ens gick att uppfatta. Nu när jag kan säga att vi varit här mer än halva tiden så är inte ett år så lång tid. Det känns som 2-3 månader kanske. Allt är lite overkligt mest hela tiden.

Jag bär på en ständig hemlängtan, för mitt hjärta hör för alltid till Sverige och alla mina underbara som bor där, men det är mer som en trygg känsla där jag vet vad som väntar, snarare än ett blint behov att att komma hem.

Nu ska jag minsann göra den andra halvleken den bästa tiden hittills!!

Bobbys nyårssoppa

På senare tid har jag fått reda på att vår Koreanska huskamrat Bobby jobbar som kock. Det är ju rätt ball, och hans mat luktar alltid himmelskt gott. Han använder kryddor som jag aldrig hört talas om på sätt jag aldrig visste fanns.

I morse när jag gjorde i ordning min mumsiga tallrik med all brans stod han och hackade vitlök för fulla muggar. Avundsjukt sniffade jag i luften innan jag återvände till mitt rum. Snart efter det knackar det på dörren och där står Bobby med en tallrik till mig också!

image55


Det luktade jättegott... men ser inte så aptitretande ut...

Tydligen är detta en soppa de alltid äter på första dagen i det nya året. Eller så vill han bara lura i mig lite rester. Vad vet jag. Dags att prova!

****
- Uppdatering -

Det smakade ungefär som det ser ut.

RSS 2.0