Mitt nyårslöfte

Jag lovar att sluta röka under 2008.

...



..



...




image54

Haha det blir nog rätt så lätt!!

Mitt bästa nyår

Nu sitter jag här i framtiden. År 2008.

Känns ännu märkligare att ni där hemma fortfarande är 2007. Hur kan ni befinna er ett helt år bort?

Det var det trevligaste nyårsfirandet någonsin. Speciellt i kontrast till förra året!! Solen var varm och skön, skymningen underbar och den lilla parken packad med glatt folk som ville fira det nya året. Glada skratt och applåder från alla håll och kanter, aldrig har jag sett nåt liknande.

Och fyrverkerierna!! Helt otroligt. Nog för att vi satte ribban högt  - Sydney ska ju ha en av de ballaste showerna i världen - men det var över mina förväntningar. 15 minuter varade det och jag filmade en del. Tyvärr är det ju alltid svårt att fånga på bild men väl värt ett försök!

image50

image51

image53

GOTT NYTT 2008!!!!

Dags att fira!

Fram med champagnen - här ska det kalasas!

Nu drar vi iväg på den efterlängtade picknicken. Menyn ser ut så här:

Grillade olivbröd med mango och kycklingröra
Potatissallad med rostbiff och fläskfilé
Italiensk jordgubbsdessert
Tapas
Chokladfondue

Moahahaha. Mums :)

Vakendröm

yes! Jag sov ända till klockan 11 i alla fall :) Det är duktigt jobbat nu när åren börjar komma ikapp mig, haha.

Jag vaknade och kollade ut, med besviken min såg ja att det var moln och lovades regn.
Sedan vaknade jag på riktigt och insåg att det andra bara var er dröm! Puh!

Solen strålar och jag ska ha 5-rätters nyårs picknick. Ååå jag älskar mitt liv.

En värld i en värld

Det är så fantastiskt med böcker. Man kan uppleva och lära sig så mycket nytt, från soffan.

Det är synd att man oftast inte "har tid" att läsa förrän på semestern. Då plöjer man igenom ett helt års ranson av böcker, sover inte, äter inte, pratar inte. Bara läsa läsa.
Sedan väntar man dumt nog ett helt år igen innan nästa gång.

Jag befinner mig just nu i lyckan att ha påbörjat bok ett av tre i en bra serie och vet hur många timmars underhållning som väntar mig. Finns det något bättre?

Oj vilken boknörd jag är. Lika bra att jag sätter på mig brillorna med en gång så blir bilden komplett!

Vill inte lägga mig!

Nu gäller det att vara lite smart här.

Nyår imorgon. Massa mat & vin = en trött Hanna. Men man vill ju inte droppa av innan tolvslaget, och helst vill jag vara pigg nog att stå upp. Därför har jag nu en noga uttänkt strategisk plan - jag ska inte gå och lägga mig!

Inte än på länge i alla fall. Då kommer jag vrida dygnet sådär som man egentligen inte vill, och vakna skitsent. Leka tonåring på nytt. Eftersom jag har förberett allt så duktigt spelar det ingen roll om jag vaknar ens vid 15.00. 

Hela det här att planera att sova länge är en kuslig blandning av ungdom och vuxen.

Jag är ihop med en kändis!

Joels ( www.joelsunderbara.blogg.se ) mål under en längre tid har varit att komma upp på topplistan hos blogg.se för att kunna sprida sina åsikter och kunskaper till världen. Idag blev det fest för nu ligger han där, högt högt upp på listan med sin provocerande titel "Älska MIG"

image49

För de som undrar om namnet betyder att jag inte älskar honom nog, kan jag hälsa att i en man som Joel finns det inget gräns för kärlek. Höhö.


Äventyr i köket

Jag är mycket tacksam till mitt beslut att börja med middagen så långt i förväg! Nu klagar jag inte, ville bara uppmärksamma all att jag har stått i köket hela dagen.

Potatissalladen blev lite kekko, så i min strävan efter perfektion slängde jag allt och började om igen. När även den blev konstig kom insikten att jag använt fel sorts potatis. Trots att det stod färsk på skylten i affären var det en King Edward mjölig som fan. Nåväl. Hoppas ingen märker nåt.

Annars har allt gått bra. Nu ska jag veva ihop en Aioli utan elvisp och en underbar dessert innan jag är klar för dagen.

Alla behöver vi en Günter

Idag stod jag och vår flatmate Daniel i köket samtidigt. Jag höll på med nyårsmiddagen som allra bäst när han kommer in och ska göra pannkakor. Jag ser hur han tar fram mjöl, ägg och mjölk. Så långt allt väl.
Sedan börjar han hälla upp ingredienserna i skålen:
1 ägg
2 dl mjölk
7 dl mjöl!!!!

Detta blir såklart en gegga utan dess like. Han kliar sig på huvudet och förstår inte vad han har gjort fel.
Hihi underbart.
När han misslyckades även med andra satsen hjälpte jag till och resultatet blev underbara pannkakor.

När vi stod och småpratade fick jag dessutom reda på att hans efternamn är Günter!! Det är ball. En riktig tysk som heter Günter.

Självklart visade vi Sveriges idol med samma namn på youtube och han fick ännu en gång bevisat att svenskar är helt dumma i huvudet.

Allergisk mot onyttig mat!

Nu har jag kört mitt nyttighetstema ett tag. Grundtanken är att försöka följa tallriksmodellen (1/2 grönt, 1/4 kött, 1/4 spannmål) och det låter enkelt nog. Tyvärr är det alldeles för sällan vi följer detta enkla mönster till ett längre och lyckligare liv.

Har ni någonsin försökt att köpa mat ute och följa tallriksmodellen?
Just det. Omöjligt. Enda sättet är att köpa en sallad, vilken brukar bestå av just det - isbergssallad. Kul värre. Och inte många vitaminer och mineraler där. Då känns det som man kan lika gärna hoppa över.

Oj här tappade jag spåret lite...

Nu när jag faktiskt lyckats med detta så ställs jag inför ett annat dilemma.
Min mage klarar inte av onyttig mat längre!

De dagar jag tar det lugnt och äter så som jag brukade, och så som alla andra gör, får jag en fruktansvärd magknip. Eller ont i huvudet. Eller båda. Jag sover oroligt, och i flera dagar efteråt är socker allt jag kan tänka på.

Julafton var på det viset. Massa god mat, massa magknip dagen efter.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det som gör min mage ledsen är det som 99% äter dagligen. Deras kroppar vet inget annat. Jag tror deras kroppar gråter på insidan. 

Trevliga människor

Varför finns det så få trevliga människor i världen?
Det kostar så lite men ger så mycket.

Nu när jag satt och åt frukost kom Bobby förbi och gav mig en tallrik full med härlig färsk vattenmelon. Mums! Det slår mina all-brans med hästlängder.

En sådan lätt grej att göra. Varför gör inte jag så hela tiden?

Biggest loser

Jag glömde ju... 
hur kunde jag glömma?

Ikväll är det ju final på biggest loser!!
Det ser jag fram emot :)

Det är så kul att se hur de ändrar sina livsöden och får en helt ny kropp på bara några månader. De fullkomligt strålar av hälsa och lycka så här i de sista programmet. 

Idag är också en tipp tipp dag!

Vaknade kring 8 och kände mig utsövd.
Tur är väl det eftersom jag sovit i 9 timmar, men ibland blir det faktiskt inte så.

Dagens planering ser ut så här:

Äta lite frukost.
Slappa omkring
Läsa på min soliga balkong
Laga min underbara nyårsmat
Läsa lite till
KANSKE simma. Om jag orkar :P

Livet är rätt gött just nu,

Nyårs-shopping

Har just kommit hem från Coles med hundra matkassar. Vi stack och handlade det vi ska ha till nyår så jag kan börja förbereda saker. Jag är faktiskt jätteuppspelt över att laga maten, ser nog fram emot det lika mycket som själva nyårsfirandet. Hur knäppt är inte det?

Men jag har börjar njuta av matlagning mycket mer på senaste tid. Detta trots att jag är en av de kräsnaste människor som gått på denna jord. Kanske är det just därför? För då får jag alltid mat som jag gillar :)

Lilla fågel där

Hittade en bild från resan som inte blivit publicerad ännu. Jag tycker den blev rätt så bra så därför vill jag dela med mig till er =)

image48

God Natt Sydney

Kollar upp väderleksrapporten för den kommande veckan och bara ler.



Dag      Prognos                                                      Nederbörd   Luftfuktighet   Min   Max

image47

Äntligen!

Planering

Idag bestämdes det att vi firar in det nya året men en picknick på en pir. Därifrån har man utsikt mot Sydney Harbour Bridge där det hela händer. I år utlovas ett större och bättre fyrverkeri än någonsin och jag måste säga att förväntningarna är på topp!

Jag har såklart gått igång på det här med nyårsmaten med alla cylindrar och planerar nu för fullt. För tillfället ser det ut att bli en 5 rätters kallskuren middag som bland annat involverar Hannas Superhemliga After Eight Kaka och chokladfondue. Yum.

Lycka

Idag sken solen. Det kändes som att solen sken bara för mig.

Jag parkerade mig på balkongen med min bok och bara njöt. När jag blev hungrig kokade jag mina favorit nudlar, sedan fortsatte jag med läsandet.

Plötsligt lyftar jag huvudet och inser att här sitter jag.
På en solig balkong i Australien.
Inga krav eller måsten.
Med en underbar pojkvän.

Jag har uppnått mitt mål sedan flera år. Det är en märklig känsla.

Det är inte så ofta man erkänner lyckan när den faktiskt är här.

Dagen efter firandet

God morgon Sverige. Här är det kväll och snart ska det bli en tv-kväll med biggest loser.

Är lite allmänt seg idag sedan gårdagen, men allt blev mycket lyckat. Definitivt den bästa årsdagen. Jag antar att faktumet att vi befinner oss i Sydney istället för Alingsås kan ha något med saken att göra.

Dagen inleddes med en fabulös frukost och redan då stod magen i fyra hörn så mätt var jag. Sedan gjorde jag mig vacker och vi drog till hotellet. Trots att klockan inte kan ha varit mer än 12 när vi kom dit var det lugnt att checka in. Gött mos.

Rummet var fantastiskt. Hotell är lite billigare här nere så vi kostade på oss deluxe rummet. Megasängen,  42" plasma tv, vattenfallsduch, hundra kuddar, tiptop AC och mycket mycket mer. Vi lade oss ned på sängen en stund och njöt över hur jävla bra vi är.

Sedan skulle vi gått på grekiskt men den var stängd. Tur var det nog för vi var fortfarande mätta från frullen så vi tog lite coctails istället. Och ja, kanske en liten mandarinmousse också!

Snart efter det blev det Gold Class bio! Det ni, där har vi lyx. Mumma.
Innan bion börjar får man vänta i loungen, ständigt uppassad om man vill. Väl inne i biosalongen är stolarna stora som fåtöljer och kan ställas in i alla lägen. Liggande om man så önskar. Jag kurar upp mig och väntar på alla läckerheter vi beställt in. Bland annat kylt vin och de gamla hederliga wedgies :)

Så här såg det ut

image45

Sedan blev det trerätters på hotellet, trots att jag vid det här laget var prooooppmätt. Vi tog med oss efterrätten upp på rummet där vi skålade med mer champagne och jordgubbar. Romantiskt värre. 

Innan vi nanna blev det utbyte av kärleksgåvor. Joel gav mig en kopia av det halsbandet jag hade på vår första dejt! Originalet hade tyvärr gått sönder och jag sörjde det ofta, men inte nu längre!!

image46

Innan jag somnade ringde jag för att gratta syrran på hennes 19 års dag - grattiiiiiiis skrek jag.

3 år

Idag är det tre år sedan Joel bjöd ut mig på dejt. Jag har nog aldrig varit på en riktig dejt innan det.
För pengarna han spelat av Stefan bjöd han mig på tågresa, restaurang och bio. Filmen var oceans 12 men jag minns inte ett smack från den. Jag hade väl viktigare saker att titta på.

Jag hade smitit från syrrans födelsedagskalas, för jag ville så gärna träffa honom.
När vi möttes blev det hej och kram, sedan bad han om ursäkt att ha kanske var lite disträ - hans familj saknades i tsunamin. Under dagens lopp ringde telefonen och varje gång meddelade de att de hittat någon familjemedlem vid liv.

Ingen av oss trodde att det skulle leda till det här.
Jag skulle till Australien.
Han skulle in i lumpen.
Vi hade bara lite kul tills dess.

Tänk så det kan bli. Man vet aldrig vart livet för en.

Nu ska jag ha den bästa årsdagen någonsin!!



Värdelös dag

Idag har jag inte gjort ett smack. Har fortfarande inte bestämt mig om det är bra eller dåligt. I och med att det är lov just nu antar jag att det klassas som bra. Bra för själen.

Väntar mest på morgondagen då vi ska fira som aldrig förr. Jag och Joel har då varit ihop i 3 år, helt fantastiskt.

Vi pallrade oss faktiskt iväg till affären och jag laddade åter mitt förråd med konserverad frukt. Har hittat lätt sötade och skalade grapefruktklyftor på burk. Mums. Och passionsfrukt på burk. Finemangens. 

Följde med Joel till simhallen och plaskade runt där lite. I omklädningsrummet såg jag att huden på mina axlar är på rymmen sedan jag brände mig lite innan jul. Usch. Försökte klistra fast den igen med massor av aloe vera men det är nog ett hopplöst projekt.

Blogg.se valde att inte fungera för oss under större delen av dagen, men det var väl lika bra för jag har inget vettigt att säga. Joel å andra sidan fick sån grym abstinens att han skrev 14 inlägg på raken. Läs dem på www.joelsunderbara.blogg.se 

Har just avnjutit en "läkande" massage från Joel. Tänk att det fanns så många onda punkter i mina lår. Låg mest och gnydde hela tiden.

Nu ska jag nog fortsätta med boken jag började på idag. Lånade den av högen med böcker som Lena lämnade innan de stack till Cairns. Boken handlar om en flickas förtryckta minnen som kommer upp genom terapi. Räknar med att den ska vara utläst inom ett dygn.

Havet

Mitt sista bildkollage får handla om havet. Det var också otroligt vackert på ett sånt sätt som inte går att fånga på bild. Det är ett av mina mål som fotograf, att fånga havets storhet och skönhet på en bild.

Dessa bilder är tagna i Nelson Bay, Port Stephens. Här frodas delfinerna och stränderna är långgrunda. Det är helt surrealistiskt vackert.

image39

På jakt efter delfiner

image40

Då dyker plötsligt denna gullungen upp!

image42

Han simmade med oss en bit men blev kameraskygg

image43

Vi lekte i de stora vågorna

image44

Kängrus och wallabies

En väldigt trevlig sak är att kängrus är precis lika vanligt här som man fått intryck av. De finns lite här och var, om man är sugen på att klappa, mata, prata eller bara umgås med dem kan man göra det i varje djurpark. I mataffärerna finns det kängrukött om man skulle vara sugen på det!

En släkting till kängrun är wallabien som ser ut som en liten miniatyr! De är supersöta. De finns också här och var. Australiens fotbollslag är döpt efter dem :)

image35

Min nya bästis!

image36

Närbild: de är så fina

image37

Det ser verkligen helt knäppt ut när bebisen ligger i mammas pung

image38

Och det ser ännu konstigare ut när ungen ska kliva in i pungen

Koalor

Eftersom jag sitter här och har en sällsynt slapp dag tänkte jag passa på att lägga upp lite fler bilder för den intresserade. De flesta bilderna kommer ifrån Port Maquires Koala Hospital. Det drivs helt ideellt och volontärer som tar in skadade koalor.

image30

Tittut!

image31

"Åååå ja, precis där. Fortsätt klia där."

image32

En av patienterna får kosttillskott.

image33

Livet som koala är rätt slappt. Om man inte sover...

image34

Så äter man!!


Ökenbilder

Sanddynerna vid Port Stephens var helt otroliga. Jag vill definitivt åka tillbaka någon gång och utforska dem mer. Att man kan gå från böljande grönska till oändliga vidder med bara sand i ett ögonblick fascinerar mig. Man kunde surfa ned för dem med hjälp av en sandboard, ekvatorländernas svar på snowboarden :) Det hanns inte med denna gång men nästa.. nästa gång vill jag.

Passar på att lägga upp lite bilder som jag tagit med nya kameran :) :)


image25

Det fanns grönska där det gränsade till havet

image26

Minipyramider

image27

De bilar som vågade sig på att köra fick minsann finna sig i att följa trafikreglerna

image28

Vissna trädstumpar. Tufft.

image29

Visst ser det öde ut?

Från oss alla till er alla

Jag önskar er en riktigt god jul! För det har jag faktiskt haft. 
Var lite orolig igår att det inte skulle kännas som jul, det är så mycket som är knas liksom. Men Joels föräldrar kom förbi och festade loss på vårt absolut sillfria julbord och det var smaksens!! mumma mumma mums mums.

Kan definitivt se mig själv värd för ett Julbord någon mer kväll.

Vi åt och åt och åt. Tog en promenad för att få plats med mer mat och sedan åt vi lite till. Jag lagade risgrynsgröt och ris a la malta för första gången och det blev super. Potatisgratängen blev extra krämig och Joels köttbullar fenomenala. Vissa saker som man tar för givet hemma var det lite mer krångel att få fram, så det blev till att göra egen rödbetssallad :) Men den var extra god.

Det blev en mini-paketöppning också. Vi sa inga stora julklappar i år, istället gör vi lite fler resor tillsammans. Men jag fick ändå en finfin bok som heter "how to cheat in photoshop CS3" :D :D :D yay. Ville ha den. Här ska det retuscheras!

Tack alla för era julhälsningar. Jag älskar er.
Puss

Jultemperatur: 24 grader med sol

Kan det bli bättre?

Nu har jag laddat med julgröt så det trillar ut ur öronen och ska ställa mig vid spisen för att tillaga en underbar julmåltid! tjillevippen!

Julaftons morgon

God morgon alla kära medmänniskor på denna jord. Idag är det julafton!!
Vi kom hem en dag för tidigt igår, och jag stupade i säng någon gång efter 22. tolv timmar senare vaknade och sa:

"Nu är det dags för julgröt!"

Sagt och gjort. Som alltid när Hanna och Joel står i köket innebär det en massa improvisation men just nu står min kära gröt och puttrar på spisen. Det blir så gott så! Jag längtar. Jag längtar jättemycket :)

Jag hoppas alla vet hur man ska äta gröt. Den intages med socker och kanel samt en stor klick smör mitt i. Mums. Så äter man den i min familj! Det sägs att det är en norsk tradition.

Underbart!!

sitter har i en liten stad som heter Nelsons Bay pa australiens ostkust. Det ar sjukt trevligt. Idag har vi kollat pa delfiner och badat vid boljande sanddyner. Fantatiskt. Jag forsoker ta en en del kort sa om ni har tur kanske ni kan fa se nagra :)

Nu sticker jag!

Hej hej ojoj nu är det lite stressigt, fast bara på ett bra sätt! Om några timmar ska vi hämta upp en hyrbil och sedan bär det av på bilsemester tillsammans med Joels familj. Det hela blev lite hastigt bestämt så några förberedelser har jag inte ens hunnit tänka på :) Slängde in en paniktvätt igår kväll när jag insåg att alla kläder är smutsiga, och nu ser det ut som jag får ta med mig dem blöta :P

Vi ska som sagt bila upp på östkusten lite, men bara i några dagar. På julafton ska vi vara tillbaka igen. Det ska bli kul att få se mer av detta underbara land, jag tar med min fina kamera (om jag vågar!) och plåtar :D

Näe, nu måste jag äta frukost, packa och handla en julklapp till Joel!

Sommarlov? Jullov!

Idag är också en mycket trevlig dag för nu börjar mitt sommarlov! Eller jullov eller vad man nu vill kalla det. Lov är det i alla fall!!! Fram tills den 7 januari behöver jag inte bry min om vad klockan är eller när en anständig människa faktiskt borde gå upp. Jag och Joel har gjort en pakt om att varva dygnet minst en gång.

Detta firades såklart med en trerätters middag på Oscar's. Där fick vi så bra service att jag var på väg att fria till vår bartender. Goda drinkar varvades med stekar och chokladsouffle. Mumma!

På vägen hem vann jag över Joel i Starcraft höhö. Med lite fusk.

Nu ska jag bara göra massa ingenting! Ha det så gott!

Äntligen klar!

Nu är mitt mästervärk klart! Hemsidan blev klar idag efter lite stress och kaos, men det är ju precis som det ska vara. Läraren blev jätteglad över den, jag var först med att lämna in :) Vi fick egentligen förlängt tills på fredag men då kommer jag ju inte vara här i Sydney! Då ska vi bila runt lite med Joels familj. Det blir kul.

Nu ska vi se om jag kan få upp hemsidan bara, det är ett annat kapitel. Men jag tror nog att jag och pappa med förenade krafter kan åstadkomma något helt fantastiskt! Och efter det? Ja då börjar jag på en ny, har ju hunnit tröttna på de här ;)

Nu sätter jag mig med min fina dreamweaver-bok och läser.

Drömmar

Jag tror inte det är många, eller ens någon, som vet om detta.
En av mina drömmar är att skaffa mig en moped. När jag var 15 och alla andra hade en var jag inte intresserad, men ju äldre jag blir detso mer längtar jag efter en. Är inte det galet?

Jag vet inte vad det är som facinerar mig så, men en dag vill jag dra runt sverige längst fram på en flakmoppe!

image24

Ensam

Ibland känner jag mig bara så ensam. Det märks att man är på andra sidan jorden liksom. Jag fick nästan panik över att jag inte handlat julklappar, tills jag insåg att det bara är till Joel jag ska köpa.

Det är svårt att få nära vänner här. Många är väldigt trevliga och roliga att umgås med, men kulturen kommer emellan innan det blir en riktig vän. Vi har inte samma humor eller prioriteringar, och det blir så tydligt då.

Men mest av allt är det hur jag gör mig så tillgänglig men inte får någon respons. Jag skriver mail, skickar sms, skriver resedagbok och blogg. Förut tänkte jag ofta att de kanske inte kom fram, och därför svarade inte folk. Jag tänkte att där sitter de i sin tur och undrar varför Hanna i kängruland inte hör av sig för?

Tills jag insåg att så mycket strular faktiskt inte tekniken.

Jag vet inte varför det är så. Det är väl mer stressigt hemma. Stress och inte tid för nära och kära. Eller så tänker folk att Hanna, hon har ju åkt till andra sidan jorden och lämnat allt hon känner till och älskar. Hon har nog inte tid med oss.


Jag är så glad att jag har dig Joel.

Ibland blir det bra så fel

Jag vet inte vad det är för känsla ni får när ni kollar på de här, men de är definitivt inte Jul i alla fall..
Denna gran står i Darling Harbour, snofsigaste stället i stan.

image21

Så här ser den ut på dagen

image22

Och så här ser den ut på natten. Syns inte så bra men det är kängrusar so hoppar runt granen upp mot toppen. läckert.

Jag älskar detta landet

Följande konversation utspelade sig för ungefär tio minuter sedan.

Jag: Hej! Skulle jag kunna få köpa en liten fruktsallad?
Han: Visst. Det blir 4 dollar.
Jag: Tack så mycket... fast nej! Fan! Jag har glömt plånboken hemma!!
Han: Ajdå, vet du var den är då?
Jag: Ja jo det vet jag ju. Den är hemma. Men för lånt bort för att jag ska springa hem och hämta den. Förlåt!
Han: Kommer du klara dig nu under dagen då?
Jag: Jaja, det gör jag. Får låna pengar jag någon.
Han: Äh du behöver ju frukost. Du kan få den gratis!
Jag: TAAACK!!! =D

Vem är bäst?? JAG!!

Mitt mål såhär innan jul var att gå ned till härliga 56 kilo eller förlora en cm till runt midjan. Och idag har jag uppnått båda!! Härligt!! Det är superskönt. Nu ska jag äta precis vad jag vill under Jul och inte ha ett dugg dåligt samvete.

Det är så häftigt att man faktiskt kan skulptera sin kropp i viss mån men hjälp av rätt mat och träning. När man väl lagt om till en nyttig livsstil så till slut går det av bara farten.

Mitt nya mål: inte gå upp över Jul.

Kampen mot äggkokaren fortsätter

Som vanligt lade jag ned ägget superförsiktigt. Stod till och med bredvid och övervakade hela kokningsprocessen. När jag stänger av plattan ser jag att ägget trots detta har spruckit! Men, inget ägg läcker ut. Det är bara sprucket. Gills det om oavgjort då?

Hanna - 2
Äggkokaren - 3

Bråket fortsätter!

Jag tar tillbaka allt jag sa. Dreamweaver är ett jäkla skitprogram. Vi fungerar helt enkelt inte ihop, och läraren har aldrig tid att visa hur man ska göra! Gah jag är så frustrerad just nu.

så här ser det ut än så länge, vad tycker ni?

image20


Om någon vill förbarma sig och svara på dessa frågor:

  • Hur gör man ett css style sheet som kan importeras till ALLA sidor?
  • Hur importerar jag min nya navbar till min nuvarande template?
  • Hur lade man till en contactform?

Guten Morgen

Här sitter jag i skolan. Mitt långlivade bråk med dreamweaver som har varit hela helgen tog hastigt och lustigt slut när mina kära lärare löste problemet på tre sekunder. Puh! Tack!

I morse var vi uppe med tuppen och åkte ut ti8ll flygplatsen kl 6.30. Där mötte vi Joels mamma och Lasse samt hans lillasyster Marie! Trots den 30 timmar långa resa såg de oförskämt pigga och glada ut. Vi försökte med förenade krafter matta ut dem med promenader runt syndey men de är gjorda av tufft virke!

Det blev istället jag som fick ge upp och drog vidare till kära Martin College. Här sitter jag nu med panik över att alla arbeten ska vara klara till på onsdag och ja... jag får ligga i helt enkelt.

Skickar en liten hälsning till Jovana om hon läser detta:
Hej!

Tandläkarskräck

Jag har inga problem med tandläkaren. Under min barndom var jag där häpnadsväckande många gånger för diverse olika tandställningar. Det är bara att öppna munnen och motstå impulsen att bita i tandläkarens fingrar. Lätt som en plätt.

Men när jag insåg att jag skulle behöva gå till en australiensisk tandläkare om något hände blev jag kall av skräck. Allt är privatägt här nere och de vill bara ha pengar pengar pengar. Ni vet de reportagen om de som borrar trots att man inte har hål, bara för att få pengar? Precis så. Hela tiden. Pengar är allt de vill åt, inte patientens bästa.

Därför har jag nu fört min munhygien till nya höjder. Förutom att tandborsten slits ut på två dagar och att tandtråden har gjort en comeback använder jag även Listerine. Ville egentligen bara ha vanlig flourskölj med detta var vad som erbjöds. Ni har säkert sett reklamen, en man sköljer som vanligt när det plötsligt känns som dynamit i munnen på honom. Precis så känns det! Vi snackar d y n a m i t !!

Men det är lite ball ändå. Fan vad ren man känner sig i munhålan

Hicka

För många många år sedan fick jag en Guniess Rekord Bok. Många timmar satt jag och bläddrade fram och tillbaka, facinerad av alla de dumma och otroliga sakerna som fanns. Jag minns en man som hade hicka i 50 år. Ha! tänkte jag, det där måste vara lögn. Det går inte.

Men jo, nu tror jag kanske lite mer på det. För ända sedan jag landade här i Australien har jag haft hicka. Inte en sån jobbig som gör att man nästan tappar andan, utan mer en tre-fyra hickar per dag. Men ändå, varje dag.

När jag är mitt i en diskussion kan det helt plötsligt låta hiiiick!!
Eller när jag kollar på film. hiiiick!!
Eller på en promenad. hiiiick!!

Ja ni fattar?

Sakna v2.0

En uppdatering på senaste listan:

  • Tunn bacon
  • Skåp i skola och simhall
  • Rimliga hyror
  • Telefon
  • Riktig säng
  • Privatliv
  • Ica Maxi. Ja det är helt sinnesjukt. Jag vet!

Nyttigheten fortsätter

Kom just hem från ännu ett besök hos Ian Thorpes simhall. Joel slog ihop två av sina pass så vi var där ett tag, och jag kunde plaska runt bäst jag ville. 1000 meter lyckades jag ändå få ihop, och är inte så lite stolt över det.

En rolig iakttagelse från simbassängen: alla har simglasögon. Alla! Det var liksom de balla som hade simglasögon och de töntiga som var utan. Detta är ju inte jag ledsen för, jag älskar simbrillor. En av världens bästa uppfinningar.

En annan iakttagelse: Folk simmar inte bröstsim. Det är bara crawl. Eller olika försök till crawl. Men jag var den enda som föredrog att hålla huvudet ovanför vattnet. Joel har förklarat att det är nästan bara i norden vi lär oss bröstsim före crawl. Ball.

Nu väntar mumsiga majskolvar och melon.

Vad har jag gjort idag?

Jag är inte så säker.
Vet att jag vaknade sent och sedan är det vaga minnen om träning och en hel del flamsskratt. Nyttig mat har producerats, tvn har stått på. Boken fortsätter trollbinda.

Tänkte bråka med dreamweaver men orkade inte.

Idag var helt enkelt ännu en dag. De flyter lite ihop nuförtiden. På ett bra sätt.
Jag är lycklig.


Favorit Frukost

Här sitter jag åter men en skål fylld men min favorit frukost. Den titeln lagas runt lite då och då, om jag har hittat något jag gillar kör jag stenhårt på det varje dag tills jag tröttnar. Låter lite dumt kanske men det funkar för mig. smidigt, tryggt, gott, ekonomiskt.

Just nu älskar jag Kellog's All Bran Flakes with honey and almond.
De är supergoda och - bonus - fullpackade med fibrer och lågt GI. Yay.

Exempel på tidigare faser i frukostätander:
  • Yoghurt med jordgubbar
  • Scones
  • Vasa knäckebröd
  • Äpple med kanel i yoghurt
  • Kellogs All Brans
  • Pannkakor med hallon
Mmm. Mums. Och sedan är det bara att börja om igen när man tröttnar.


Jag har fått pippi

De enda djuren som ville leka med mig idag var bevingade. Här kommer ett ytterst exotiskt urval av Sydneys fågelliv.

image17

Den näst intill utrotningshotade fiskmåsen.

image18

Annan söt fågel. Jag tror han heter Kurt.

image19

Vild pappegoja. Kraaaa Polly vill ha kex!

Blandade bilder

Här kommer ett provsmak från min första omgång med den nya kameran. Dagen var mycket lyckad, mycket gå men också en del fina bilder. Tror nog att jag och Kameran kan bli riktigt goda vänner.

image13

Fin Julstjärna

image14

Ball blomma i träd

image15


Ahh.. den bästa utsikten som finns. Sydney Opera House och Sydney Harbour Bridge.

Obs! ni som är rädda för spindlar! Titta inte ned...

image16

Sakna

  • Svensk TV
  • Stockslycke korvkök
  • Skog
  • Nära och kära
  • Sjöar
  • Förfest
  • Kanelbulle
  • Trygghet
  • Organisation
  • Köksutrustning
  • Svensk Humor
  • Att kunna springa omkring naken hemma :)

Bokkärlek

Vet ni varför jag alltid går upp så sent? Förutom att jag är slapp då .. :)
Det är för att jag ligger uppe och läser så himla sent!

Ni vet känslan när man hittat en riktigt bra bok? Sådär så att man kan inte sluta tänka på den utan den följer med vad jag än gör under dagen, och jag bara längtar efter några minuter här och där när jag kan läsa.

Boken som har stulit mitt hjärta denna gång heter är del av en triologi "soldiers son" och är skriven av Robin Hobb. Innan jag upptäckte henne har jag aldrig läst fantasy, men hon är riktigt riktigt bra. Om du vill ge fantasy ett försök så ska du läsa hennes böcker.

image12


De är inte så töntiga, förutsebara och mansgrisiga som vissa kan vara i den genren, utan innehåller levande karaktärer som utvecklas och ändras genom de tre böckerna, och på en smidigt och bra sätt bygger upp till finalen.
Fast den bästa serien är ändå den om magins skepp. Läs läs läs!

Jamie Oliver

Måste ge lite beröm till denna mediekock.

Ett tag tyckte jag han var otroligt överskattat. Tills hans nya serie "hemma hos Jamie" började. När den gick i Sverige satt vi bänkade varje söndag.

Nu går samma serie och säsong här nere med vi sitter ändå som fascinerade. Han får det att se så roligt ut! Så gott!

Vi skrattar hela tiden för han är så otroligt passionerad när det gäller matlagning och det är så härligt att se, och hans "hemliga" recept går egentligen bara ut på tre saker:

  • Färska ingredienser
  • Salt
  • Maaaaaassor av olivolja
Sådär! Nu kan DU också bli en mästerkock.
Om de går i repris, snälla se till att ge det ett försök. Du kommer vara så sugen på att laga ungsstekta grönsaker efteråt.

Obefogade rädslor

Alla har vi dem, eller hur?

Ja, jag är galt rädd för spindlar, men skulle inte kalla det obefogat. Vissa är ju jättefarliga!! Speciellt här i Australien. Har hört att världens giftigaste spindel bor omkring Sydney till och med. mumma.

Däremot sopnedkast vet jag inte om det är en godkänd rädsla.. På nåt sätt gör det mig väldigt obehaglig till mods att slänga ned saker i sopnedkastet. Den i vår trappuppgång är extra läskig (man kan fortfarande slänga soporna direkt i trapphuset här, det är gudomligt). Det är så definitivt och går inte att ånga, så varje gång jag slänger soporna kommer en kort panik våg som låter ungefär såhär:

"Åhherregud nuslängdejag nåtviktigt!! Kommer a l d r i g få tillbaka det! Borta! Finito! ...
...
... Äääääh skärp dig Hanna. Det är ju bara lite skräp för fan. Nu slänger vi lite till"

Lussevaka

Eftersom det är Lucia och allt så har jag och Joel gjort oss till lite extra och bakat. Som vanligt när vi härjar i köket gick det lite sådär - pepparkakorna var degiga och lussebullarna brända men kul hade vi iaf.

Folket som var inbjudet kunde inte komma, men istället kom Joel japanska vän Ique och allas vår Kike till räddning och hjälpte till. Den ihandlade glöggen gjorde så klart succe och vi lyckades ta oss igenom tre flaskor, fast det var nog mest jag och Joel som drack...

Här kommer bilder på de lyckliga deltagarna.

image10

Söta Ique och fortfarande solbrända Kike

image11

Glada Svennar

Hoppas ni också får en bra Lucia. Kom ihåg - Det finns inget som heter för mycket glögg!

God Morgon Sverige

Idag är det Lucia.
Det firar jag med att äta en kola ... innan frukost! Rebell Javisst.

Började dagen lite lugnt med att kolla på en stressad Joel som skulle till massangen. Efter det blev det en inofficiel dejt a la MSN med Amanda innan jag nu kanske orkar äta frukost.

Lägger in en bild på Joel i julgransland dagen till ära.

image9

Bloggsjuka

En mycket ovanlig sjukdom härjar här hos familjen Löwenberg/Holmblad de senaste dagarna.
Joel har ju som bekant inte mycket att göra om dagarna under sitt 3 månader långa lov och har nu satt sig i sinnet att komma in på bloggtoppen.

Så länge man är bäst på nåt, eller?

Vi har inte så mycket att prata om på kvällarna på alla hans tankar redan nått ut genom bloggen och all energi det tog att skriva dem gör honom helt matt. Jag får istället massera honom och ge uppmuntrande kommentarer om dagens inlägg - via bloggen då så klart!

Om ni vill läsa en sällan skådad kaskad av totala meningslösheter som uppdateras bra mycket oftare än den här sidan, kolla in www.joelsunderbara.blogg.se



Mer Glögg!!

Denna underbara dryck som man inte kan få nog av. Ingen Jul utan glögg som jag brukar säga.
Det har varit lite svårt att lokalisera godtagbar glögg här i Sydney, för att inte säga näst intill omöjligt :)

På Joels födelsedag hade jag snokat upp en skandinavisk restaurang med en dansk kock som serverade underbar hemmagjord glögg, och efter att jag frågat snällt lovade han att köpa till mig med! Sagt och gjort, idag kunde jag hämta upp beställningen på 4 flaskor a 12 dollar styck.

Det är lite bökigt att ta sig dit, måste bli via taxi sent på kvällen men det ä det värt! Oj vad god den är. Och ganska stark. Efter bara något glas känner jag mig glad som aldrig förr.

Det här kan nog bli en mycket trevlig Jul!

Min bebis

Som ni kanske märkt så har det inte hänt särskilt mycket på bloggen det senaste. Det är för att jag har fått en bebis!
Världens vackraste, sötaste, finaste, underbaraste och gosigaste bebis! =)

Vi kom hem med min fina bebis i förrgår och sedan dess kan vi inte skiljas åt. Jag är så kääääär!
Här kommer en bild så ni kan få se underverket:

image8


Jag fick ett superbra pris och känner mg jätteöjd, trots att min budget egentligen inte tillåter spontana kamera inköp. hehe.

För den som är nyfken
Canon EOS 400D
18-55 mm objektiv
75-300 mm objektiv

Nu ska jag leka lite mera!

Åka tåg i värme

Denna skylten sitter på diverse tågstationer och tipsar om hur man ska klara av att åka tåg i värmen.
Känns lite ovanligt att se, men är säkert jättenödvändig.

image7

God morgon!

Klockan är lite efter 8 och här sitter jag yrvaken.
Det värsta är att jag känner mig riktigt duktig för att gå upp så här tidigt.
Då vet man att förslappningen har blivit total.

Min Öl!

Igår när vi satt på krogen och minglade la jag märke till en ooootroligt rolig detalj.
Varje ölglas i hela rummet hade mitt namn på sig!

Cool.

image6


Desperat

image5

Alla sätt är bra utom de dåliga.

Vinnaren är....!

Efter den massiva anstormningen av svar på den tidigare reklamtävlingen är det nu dags att avslöja vem som vann den härliga middagen!
 
Vinnaren är...
*trumvirvel*

Amanda!
Men enorm insikt och minne som en elefant gissade hon rätt på McDonland's!
En middag som jag lagar finns nu att inkassera.


Julkort!

Jag är en mycket trogen kund hos mac butiken här i Sydney. På bara några månader har jag inhandlat en dator och två iPods. För detta belönades jag med ett Julkort som kom med posten idag! Yay! Det är kundservice!

image4

Internet i Australien

Jag vet inte hur många som vet men i Sverige är vi lite bortskämda med bra internet. Här nere i Australien tror jag nog att lika många procent har internet hemma, men att de däremot sitter på helt urusla uppkopplingar. De vet helt enkelt inget bättre men har förstått att i Europa än man van vid snabbare internet eftersom turisterna klagar så.

Detta har gått och blivit en kampanjfråga. "Vi fixar snabbare nät" lovar de, politikerna. Men det kommer inte.

En annan sak som är lustig, och tog tid att förstå, är att de har begränsad nedladdning. Trots att man sitter på ett bredband så kan man inte surfa hur mycket man vill. Varje gång du öppnar en sida med en bild försvinner lite av din pott och om du har otur sitter du där utan någonting att surfa för i slutet av månaden.

Vi har nu fått reda på att det är därför vår uppkoppling varit så knas, någon har laddat ned filmer så potten är i princip borta. De lovar dock att den fylls på igen snart.

Någon mer än mig som tycker detta är fenomenalt dåligt?

Kackerlacka!!

Ja jag vet att det finns mer läskiga djur här i Australien men det betyder ju inte att man är beredd när de dyker upp mitt i matlagningen! Stor och hemsk var den. Sprang och gömde sig under tallrikar och hade sig.

Föreställ er scenen:

Kackerlacka som springer runt.
Rädd Hanna som springer runt och skriker osammanhängande läten.
Hungrig Joel försöker fånga den men i smyg äcklas lika mycket.

Jag tar min tillflykt till soffan och står och hoppar på den. Joels försök i att fånga det äckliga lilla krypet i en låda resulterar i att den blir halshuggen. Jag skriker ännu mer. Lådan med den tudelade kackerlackan samt en tidning att sopa upp den med tar sedan en flygtur från balkongen.
Hoppas att ingen stod nedanför!

Optimistisk Hanna!

Dagen började fint med sol. Vi försökte oss på en picknick vid vattnet med solen ville inte riktigt. När den försvann bestämde jag mig för att springa till gymmet och lyfta lite skrot istället :)

Väl framme ser jag hur det börjar regna riktigt ordentligt ute! Jag fortsätter glatt träna och tänker att det hinner nog försvinna innan det är dags för mig att ge mig av hemåt!

Men icke sa nicke, det blir bara värre och värre! Man ser inte ut genom fönstren för det regnar så mycket. Det börjar läcka in på gymmet ganska ordentligt och ännu värre är det hos företaget bredvid. Där står regnet som spön i backeninomhus! Deras trappa liknar mer ett vattenfall och det är 5 cm vatten över hela golvet. Oj voj.

När det är dags för mig har det inte avtagit men jag är hungrig så vänta längre är inget alternativ. Det är bara att ge sig ut och bli blöt! Jag vet inte hur många som minns men när jag var liten brukade jag älska att springa ut i regnet om sommaren, det var lite samma känsla här. 1 minut så var jag genomblöt men det gjorde inte så mycket för temperaturen ligger på 23 grader. Promenaden hem var som en 15 min lång dusch!

Väl hemma tog jag en lång lång dusch och tackade gud för varmvatten.

Gissa reklamen!

Okej gott folk. Bara för att denna låten har fastnat på min hjärna, kan någon gissa vilket förtag som körde denna reklamjingeln för några år sedan?

Dagar kan passera fort
Som ev våg på öppet hav
på *censur* varva ned
hos oss finns inga krav!
Träffa dem man tycker om
och bara koppla av
livet har sina goda stunder!

Första pris blir en middag när jag kommer hem.
Stora insatser här, vad väntar ni på? Börja gissa!

knäppa ägg

Jag förstår inte. Jag la ju ned ägget så så försiktigt ändå var det sprucket! Jag skyller på äggtillverkaren. Eller affären som hanterade äggen. Eller rent av hönan som värpte dem. De måste ju varit sönder innan!

Nåväl.

Hanna - 1
Äggkokaren - 2

Betyg 10 av 10

Det är alltså min dag vi pratar om!
Jag har haft en toppendag!!

Vad är det som är så speciellt med den kanske ni undrar. Ja det vet jag inte riktigt. Det är bara en sån dag när allt är underbart.

Dagen började som sagt med åska och regn, ojoj tänkte jag och drog täcket över huvudet. Där låg jag bestämt ända tills klockan blev halv elva, då pallrade jag mig upp. Eftersom vädret är tråkigt och jag inte hade några planer för dagen började jag med en brakfrukost. Ni vet, en sådan som man bara hinner med på helger, men så fuskar jag och klämmer in det på en torsdag! :D

Spenderar resten av dagen tillsammans med min bok, och eftersom molnen så snällt flyttar på sig sitter jag ute på balkongen och myser. Spelar lite poker, duschar, målar naglarna och gör i vissa perioder precis ingenting. Härligt! Slappa måste vara en av de mest underskattade njutningarna. Dessutom är det helt gratis.

Vid fem har Joel masserat klart och vi möts i stan. Vi varvar shopping med den bästa snabbmaten jag någonsin ätit. (förutom langos på potatisfestivalen då :)) det är riktig husmanskost, med skysås och kalkon. mums! Vi vandrar runt och kollar efter nyårs menyer inan vi trötta spatserar hemåt.

Jag är bara så nöjd med dagen. Det är så här livet ska vara.

väderprognos

Vädret här nere har inte alls varit som jag förväntade mig. Både jag och Joel tänkte lite mer sol och lite mindre regn när vi föreställde oss Australien.

Jag förbereder mig på min monster-mega-helg på 4 dagar med att kolla väderprognosen, och vad ser jag? Regn och åska i fyra dagar framöver. Precis som de tre senaste dagarna. 

Nåja det är väl fortfarande aprillväder. Och vårstormar.
Det blir bättre med tiden.

Handdisk

Nu har jag kommit fram till en ganska märklig sak.

Hemma i Sverige var jag urusel på att diska. Jag hatade det. Den fick ligga där på diskbänken och glo anklagande bäst den ville, jag tänkte inte diska förrän det var absolut nödvändigt. Usch vad tråkigt det var.
Trots att vi införskaffade en diskmaskin var det ändå så ooootoligt jobbigt det där med disken.

Men här nere har jag lydigt städat undan efter mig varje dag. Diskat stekpannan så fort jag är klar, inte låta använda glas så framme. För här bor vi så många att det inte skulle fungera om man slarvade. Alla är jätteduktiga.

Och vet du vad?
Det är inte så himla farligt när allt kommer till kritan.
Det fungerar rätt bra även utan diskmaskin.

Iskallt

Trött och svettig efter en timma på träningscykeln ser jag fram emot en skön dusch. Fantiserar lite om hårimpackningar och exfolierande duschtvål medan jag klär av mig och dyken i duschen. Skriver på varmvattnet till max och känner... Iskallt!

Det är som att någon kastar isbitar på mig, som bada i isvak eller dansa naken i en snöstorm. Huuu...
Det var nog den snabbaste duschen på flera år.

Dreamweawhat??

Idag började vi alltså med dreamweaver. Jag har gått och sett fram emot detta lite, sett framför mig hur den perfekta hemsidan tar form och jag kan stolt lägga ut den på internet för alla potentiella kunder och bolag.

Ett litet problem dock...
Jag fattar nada.

Vi får se hur det går nu de närmaste dagarna. Kanske det blir en hemsida. Kanske inte.
Håll tummarna för mig!

Temperaturproblem

Solen skiner och fåglarna kvittrar.
Men när jag klär på mig i morse känne jag behovet av att ta på mig långa mörka jeans och lång tröja.

Varför?
  kanske ni frågar.

Det är inte ett självmordsförsök från min sida.
Jag har inte heller någon sjuk fetish för att vara genomsvettig.
Det är helt enkelt skolan AC.

Ni förstår, här i Australien är kyla status. Det är gud. Ju kallare desto ballare så att säga.
Ute är det cirka 28 grader i skuggan, inne i datasalen är det 18.

Det är lite av en chock att komma in och finna det 10 grader kallare, då gäller det att vara ordentligt klädd.

Victory!

Här har det kokats ägg kan jag meddela.
Inte ett enda sprack!

mohahaha


Hanna - 1 p
Äggkokaren - 1 p

Aprillväder

I morse när det var dags för klädval strålade solen så glatt mot mig.
Jippie, tänkte jag, och valde mina mest somriga byxor. Vita såklart. Med vit top.
Hej och hå vad sommar det är. Vi är ju trots allt i Australien. 

Vädergubbarna på tv visade regnmoln, men HA! sa jag och skuttade glatt iväg till skolan.
Det skulle jag inte gjort.

Jaha ja. Prognoserna kan visst slå in ibland. På väg hem från simhallen öppnar sig himlen. Från ingenstans kommer ett skyfall som blöter ned hela mig.
Vad bra mot torkan, tänker jag. Not.

Aquarobics

Ian Thorpe Aquatic Centre. Smaka på det namnet bara.
Det är stort, nytt och ballt. Slog upp portarna för bara tre månader sedan.

Golven är ännu inte infekterade av fotvårtor och kaklet glimmar fortfarande.
De erbjuder allt.
Allt förutom vattengymnastik. Istället heter det Aquarobics. 
En fyndig blandning av orden aqua + aerobics.

Nyfiken vågade jag prova och efter att tagit på mig obligatorisk flytutrustning var det hopp ned i vattnet!
I 45 minuter guppade jag runt tillsammans med de andra medelålders damerna. Instruktören ropade uppmuntrade ord varvat med skryt om sina biceps och vips så var man vältränad.

Betyg?
Visst var det kul, men jag vet inte om jag gör om det i första taget. Tror det passar mer som kom-igång träning snarare än "nu bränner vi fett!!" träning ;)

Blev lite avtänd av de ologiska och pittoreska omklädningsrummen. Inga skåp, duscharna skvätte över hela det minimala rummet, igen spegel, hårtork, krokar eller annat nödvändigt. Det var mest fyra väggar och en bänk. Om det är allt Ian Thorpe har att erbjuda står jag nog över.

Internet problem

Internet har varit lite struligt de senaste veckorna.
Ett tag var det helt försvunnet, annars är det mest obegripligt segt.

För att publicera ett inlägg här får man vänta 10 minuter... det är helt sant!
Aftonbladet klarar den inte ens av att ladda, det blir connection timeout för alla bilder.

I morse gnufflade jag lite för då låg internet åter nere.
En snilleblixt och flera timmar senare tänker jag dra ut modemet ur sitt jack för att starta om det, när jag ser att den inte ens är inkopplad!
I med den i hålet - et Voila!
Intenet is back in town.

Hanna har gjort det igen.

Ägg

Idag är det 3 år, 3 månader och 3 dagar sedan jag flyttade hemifrån.
Inte bara lämnade jag hemmets trygga två med kärleksfulla föräldrar, platt tv, tvättmaskiner och livets andra bekvämligheter. Dessutom lämnade jag äggkokaren.

Äh... det är ju bara att koka i kastrull. Hur enkelt som helst!
Äggkokare är bara för mesar. Världens mest onödiga uppfinning.
Eller?

Jag har kokat så många ägg nu, men fortfarande inte fått in snitsen.
För att få sex kokade ägg måste jag köpa ett dussin, jag kan garantera att hälften spricker.
Jag är ju så försiktig, ändå blir det bara pannkaka av det hela.

Tomten!
Högst upp på min önskelista i år: äggkokare.

Juletid

Jag måste börja med att lovprisa IKEA lite sådär i smyg.
Det är oasen för alla svenskar med hemlängtan.

Behöver jag ens påpeka att det var packat med utlandssvenskar såhär i juletid?
Nu fick man akta sig för vad man sa.
Har ju gått och blivit lite oaktsam, hehe.

Proppade väskan full med julsaker.
Joels med för den delen.

Det är lite märkligt vad man faktiskt saknar. Köpte ingen Aladin, trots att den stod där. Men Julmusten fick mig att spritta av glädje.


Såhär gott blev det:

Underbara läckerheter från IKEA

Hur många dagar tills vi ätit upp allt? 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0