Kinesiskt nyår

Idag är första dagen på Råttans År.
I och med Sydneys gigantiska asiatiska population så blir detta firat överallt, vilket ger en väldigt mångkulturell och trevlig stämning.

Gårdagen var visst med vigd åt familjen, med utbyte av små presenter och pengar för god tur. Idag skulle själva firandet ta fart. Jag och Joel beredde oss på att bli förbluffade och styrde stegen mot - givetvis - Chinatown.

Väl framme är det.... Blött.
Väldigt blött.
Det regnar kolossala mängder och har gjort det den senaste veckan. Alltså ingen som helst chans att regnet skulle lägga av snart. På gatorna står ensamma människor och knör under taken, uteserveringarna är öde. Tappra inkastare trycker upp menyer i ansiktet på oss och lovar torrt och varmt inomhus, men vi känner oss inte manade. Förbluffade och något besvikna luffar vi hemåt.

Vad fan är det med vädret här nere? Trodde Australien skulle vara hett och torrt. Alla snackar om vattenbristen. Jag ser ingen vattenbrist, det regnar ju hela tiden. Måste vara en lokal grej, omkring Sydney ungefär. Permanenta moln på grund av smog, vem vet.

Får i förbifarten höra att detta är den regnigaste sommaren på typ 50 år. yey. Australiensarna dansar regndansen och är glada medan vi känner oss... som hemma.
Å andra sidan läste jag hos SMHI att 2007 var Sveriges blötaste år. Någonsin. Så det jämnar väl ut sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0